Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Ντέρμπι κορυφής με Τουρκία

O πρώτος στόχος για την Εθνική ανδρών στο φετινό Μουντομπάσκετ ουσιαστικά επιτεύχθηκε. Με τις δυο νίκες στα δυο πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης κόντρα σε Κίνα (89-81) και Πουέρτο Ρίκο (83-80) ουσιαστικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε μια θέση στην επόμενη φάση (των 16) και το ζητούμενο πλέον είναι με τι εισιτήριο θα γίνει το ταξίδι αυτό. Και αυτό γιατί η θέση θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις διασταυρώσεις για τους επόμενους γύρους. Με βάση όλα αυτά, το σημερινό παιχνίδι της Ελλάδας με την οικοδέσποινα των αγώνων Τουρκία λαμβάνει το χαρακτήρα του ντέρμπι. Με νίκη ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πρώτη θέση του ομίλου. Οι οικοδεσπότες πάντως έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι διαθέτουν ένα αξιόλογο σύνολο και σίγουρα μια ...καυτή έδρα. Στα πλεονεκτήματα της Ελλάδας συγκαταλέγεται και η επιστροφή των Σχορτσιανίτη - Φώτση αφού εξέτισαν την ποινή των 2 αγωνιστικών που είχε επιβάλει η FIBA για τα επεισόδια στο φιλικό με τη Σερβία.

Η άμυνα το πρόβλημα

Η παρουσία της στις δυο πρώτες αγωνιστικές ανέδειξε (παρά τις νίκες) σοβαρές αδυναμίες στο παιχνίδι της έστω και εάν τελικά αυτό δεν το πλήρωσε. Η άμυνα και η έλλειψη λύσεων απέναντι στην άμυνα ζώνης των αντιπάλων (Κινά και Πουέρτο Ρίκο την εφάρμοσαν σε όλο το παιχνίδι) ήταν δύο τομείς που οι Ελληνες διεθνείς υστέρησαν. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιόνας Καζλάουσκας πάντως αισιοδοξεί για τη συνέχεια και επισήμανε και πως πλέον η ομάδα δε θα έχει τόσο μεγάλο άγχος.

  • Η Τουρκία είναι η ομάδα που μέχρις στιγμής έχει ξεχωρίσει από τον Γ` όμιλο πετυχαίνοντας δυο νίκες επί της Ακτής Ελεφαντοστού (86-47) και επί της Ρωσίας (65-56) έχοντας σαν κορυφαίο παίκτη τον Τούρκογλου και μεγάλο της όπλο την αμυντική της λειτουργία. Κατά τ' άλλα, τη γεύση της νίκης ένιωσε η Κίνα που επικράτησε της Ακτής Ελεφαντοστού (83-73) ενω η Ρωσία μέχρι στιγμής έχει αρκεστεί στην νίκη επί του Πουέρτο Ρίκο στην πρεμιέρα (75-66).
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Τουρκία 4, Ελλάδα 4, Κίνα 3, Ρωσία 3, Πουέρτο Ρίκο 2, Ακτή Ελεφαντοστού 2.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ