Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «ΦΩΚΑΣ»
Βήμα πανελλαδικού συντονισμού από τα ταξικά συνδικάτα

Από την κινητοποίηση στην Αθήνα
Από την κινητοποίηση στην Αθήνα
Τρίωρη στάση εργασίας σε πολυκαταστήματα της επιχείρησης «ΦΩΚΑΣ» σε διάφορες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο το πρωί ταξικά σωματεία στο Εμπόριο, διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων, να μη γίνει καμιά άλλη απόλυση, κατάργηση του ωρομισθίου και της μερικής απασχόλησης, σταθερή και μόνιμη δουλειά για τους εργαζόμενους. Η κοινή δράση των σωματείων έδωσε πανελλαδικά χαρακτηριστικά στην κινητοποίηση, στην κατεύθυνση συντονισμού της δράσης ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που προωθούν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και τις δραματικές συνέπειες που έχουν αυτές στους χώρους δουλειάς.

Στην Αθήνα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη και άλλων ταξικών συνδικάτων και δυνάμεων περιφρούρησαν την κινητοποίηση στο κατάστημα της επιχείρησης «ΦΩΚΑΣ» στην Ερμού. Τα πανό του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, όπως και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων έστελναν καθαρό μήνυμα: «Οχι στις απολύσεις, όχι στην τρομοκρατία». Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και ο Γ. Πέρρος και ο Χρ. Κατσώτης, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στην Περιφέρεια Δυτικού Τομέα και στην Περιφέρεια Νότιου Τομέα, αντίστοιχα, με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Από την ντουντούκα καταγγελλόταν ότι στην «ΦΩΚΑΣ» έχουν γίνει 120 απολύσεις και θα γίνουν ακόμα περισσότερες το επόμενο διάστημα και απευθυνόταν κάλεσμα στους εργαζόμενους να αντισταθούν στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, να μη δεχθούν να πληρώσουν την κρίση και να παλέψουν διεκδικώντας αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες τους.

Με αποφασιστική συμμετοχή των εργαζομένων και με δυναμική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων στο πλευρό της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση και στο κεντρικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης στην οδό Τσιμισκή.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση και σε καταστήματα της «ΦΩΚΑΣ» σε Ξάνθη, Βόλο, Λάρισα, Ηράκλειο, δίνοντας απάντηση σε προσπάθειες τρομοκράτησης. Στη Θεσσαλονίκη η εργοδοσία κατέθεσε μήνυση εναντίον του κλαδικού συνδικάτου και απαίτησε την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία ήρθε με εντολή να απομακρύνει την περιφρούρηση επικαλούμενη ότι εμποδίζονται να εισέλθουν οι πελάτες. Επιχείρημα που δεν έστεκε. Στο Ηράκλειο η αστυνομία άρχισε να ρωτά τους υπαλλήλους ποιος θέλει να κάνει στάση εργασίας, ενώ αστυνομία εμφανίστηκε και στο Βόλο.

Πανελλαδική επιτροπή στα «Ατλάντικ»

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του αγωνιστικού πανελλαδικού συντονισμού για μόνιμη και σταθερή εργασία έγινε και στα σούπερ μάρκετ «ΑΤΛΑΝΤΙΚ». Την περασμένη Κυριακή και μετά από πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή Επιτροπών Αγώνα από άλλες περιοχές της χώρας από την οποία και εκλέχτηκε Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή στα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ», η οποία και θα έχει την ευθύνη για το συντονισμό της δράσης όλων των επιτροπών το επόμενο διάστημα. Πρώτο μέλημα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής είναι η οργάνωση και πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων στα «ΑΤΛΑΝΤΙΚ» σε κάθε νομό, όπου δηλαδή υπάρχει κατάστημα, για τη συζήτηση και τον καθορισμό των επόμενων αγωνιστικών τους βημάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύθηκε η συμμετοχή και η «Ταξική Ενότητα» (2012-06-13 00:00:00.0)
Νέες αποφάσεις συμμετοχής στη στάση εργασίας (2012-05-23 00:00:00.0)
Σήμερα η στάση εργασίας (2010-09-24 00:00:00.0)
Την Κυριακή η συνέλευση (2010-09-15 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι αντιδράσεις (2008-01-03 00:00:00.0)
«Εκκαθαρίσεις» αγωνιστών εργαζομένων (2006-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ