Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΤΛΑΝΤΙΚ»
«Εκκαθαρίσεις» αγωνιστών εργαζομένων

Με το επιχείρημα της «μειωμένης απόδοσης» απέλυσε η εργοδοσία των σούπερ μάρκετ «Ατλάντικ» στη Ν. Σμύρνη την εργαζόμενη Μαρία Μιχαλακέλη, μετά από 10 χρόνια δουλιάς. Σήμερα το πρωί συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ.

Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, είναι το γεγονός ότι η εργαζόμενη συμμετείχε πάντα στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του κλάδου. Χτες μάλιστα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και του ΠΑΜΕ έκαναν παρέμβαση στο κατάστημα ζητώντας την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στο κατάστημα, πελάτες, εργαζόμενοι και αυτοί, μόλις αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί δήλωσαν στους συνδικαλιστές, δίνοντας μάλιστα και τα τηλέφωνά τους, ότι θα συμπαρασταθούν με οποιοδήποτε τρόπο στην απολυμένη.

Αβέβαιο είναι το εργασιακό μέλλον και για τους 21 εργαζόμενους της επιχείρησης «κέτερινγκ» «ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΑΥΡΑ ΑΕ» που εδρεύει στο Μαρκόπουλο, καθώς ο εργοδότης έχει εξαφανιστεί από την επιχείρηση, ο διευθυντής παραιτήθηκε και τα πηγαδάκια κάνουν λόγο για «φούντο» της επιχείρησης. Οπως είπε εργαζόμενος της επιχείρησης, από τα μέσα του Γενάρη άρχισε μια φημολογία ότι η επιχείρηση «δεν πάει καλά», ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται οι υπερωρίες του Νοέμβρη, του Δεκέμβρη και σε κάποιους του Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ