Σάββατο 4 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Αρον άρον ξεπούλημα της Σύμβασης

Παρέπεμψε το θέμα στον ΟΜΕΔ αμέσως μετά την πρώτη συνάντηση με τους μεγαλοξενοδόχους

Σε μια περίοδο που εξαπολύεται σφοδρή επίθεση από κυβέρνηση και κεφάλαιο στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό παρέπεμψε για ακόμα μια φορά την κλαδική Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ). Μάλιστα, η παραπομπή της ΣΣΕ στον ΟΜΕΔ έγινε μετά την πρώτη συνάντηση της Ομοσπονδίας με τους ξενοδόχους.

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει: «Η προσφυγή στον ΟΜΕΔ, όργανο διορισμένο από την κυβέρνηση και θεματοφύλακας της εισοδηματικής πολιτικής της λιτότητας, αφ' ενός, καταδικάζει σε μισθούς πείνας, αγνοώντας τους εργαζόμενους και τις διαθέσεις τους να αγωνιστούν για καλύτερη ζωή που δικαιούνται, αφ' εταίρου, υπονομεύουν το θεσμό, τον κάνουν ανυπόληπτο ώστε η κατάργησή του να γίνει πιο ανώδυνα».

Οπως τονίζει, «το κεφάλαιο έβαλε στόχο την κατάργηση των ΣΣΕ. Θέλουν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους αυξάνοντας την εκμετάλλευση των εργαζομένων, μειώνοντας τους μισθούς και τα μεροκάματα. Θέλουν να κυριαρχήσουν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας καθώς επίσης και τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης που προβλέφτηκαν με τον Ν. 2639/98 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι οι τακτικές που εφάρμοσαν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας για τις ΣΣΕ συνέβαλαν και συμβάλλουν στην υπονόμευσή τους, στην προοπτική της κατάργησης.

«Το Συντονιστικό Σωματείων Επισιτισμού και Ξενοδοχείων Αττικής με επικεφαλής τα Σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά, το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού, καταγγέλλει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και οργανώνει τον αγώνα για Τοπική Σύμβαση τέτοια που θα απαντά στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν με τις ταξικές δυνάμεις για πραγματικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ