Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ

ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ: «Καζάνι που βράζει η ελληνική κοινωνία. Ο Αύγουστος βρίσκεται στο τέλος του και οι τελευταίοι των διακοπών επιστρέφουν στην έδρα τους. Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς έρχονται αντιμέτωποι με ένα βουνό λογαριασμών και υποχρεώσεων στα οποία πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα. Το ελληνικό νοικοκυριό πνιγμένο στα χρέη, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα όρια της στάσης πληρωμών (...) η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη (...) τι μέλλει γενέσθαι; Ουδείς γνωρίζει, αλλά όλοι εύχονται το ίδιο: να ληφθούν άμεσα αναπτυξιακά μέτρα τόνωσης της αγοράς και των εργαζομένων» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΓΕΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: «Η ελληνική οικονομία περνά μια βαθιά κρίση, την πιο μεγάλη της μεταπολιτευτικής περιόδου, αλλά η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει πειστικές απαντήσεις για το πώς θα επιτευχθεί η επανεκκίνηση της ανάπτυξης. H κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου επί σχεδόν ένα χρόνο αδυνατεί να παρουσιάσει το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, πολύ περισσότερο τα "εργαλεία" και τους μηχανισμούς για να μπει η ελληνική οικονομία σε μια νέα τροχιά ανταγωνιστικής ανάπτυξης. Δύο βασικά εργαλεία παρέμβασης προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή ο αναπτυξιακός νόμος και ο πακτωλός των πόρων του EΣΠA, παραμένουν αναξιοποίητα (...) Tραγική όμως είναι και η καθυστέρηση στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και στην προώθηση των μεγάλων έργων υποδομής που έχουν σημαντική συμβολή στην αναπτυξιακή διαδικασία και στην τόνωση της απασχόλησης (...) Kαι, φυσικά, το φορολογικό καθεστώς για τις επενδύσεις, για τις επιχειρήσεις κατέχει κεντρική θέση. Ηρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: «Σκληρή σύγκρουση οικονομικών συμφερόντων έχει ξεκινήσει στο παρασκήνιο εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη Περιφερειάρχη Αττικής. "Μήλον της Εριδος" τα έργα προϋπολογισμού ύψους 15,2, δισ. ευρώ για την κατασκευή των χώρων υγειονομικής ταφής σε Κερατέα, Φυλή και Γραμματικό» (το θέμα στο ΠΑΡΟΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ