Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
«Παρόντες» στους αγώνες του λαού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28-11-000, η ευρεία σύσκεψη Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΠΕΑΕΑ, για την ανάλυση των αποφάσεων της Συνόδου του Γενικού Συμβουλίου της στις 13 -10 -2000.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες των Διοικητικών Συμβουλίων των Παραρτημάτων Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, καθώς και πολλοί αντιστασιακοί της Καβάλας.

Η ανάλυση των αποφάσεων του ΓΣ έγινε από το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ Θανάση Θεοδοσιάδη, ο οποίος παρουσίασε τις διαπιστώσεις της Συνόδου για την πορεία των διεθνών και εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων, μέσα στις οποίες δρουν και οι αντιστασιακές οργανώσεις και σημείωσε ότι παρά το δυσμενές κλίμα οι Αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ και της ΠΟΑΟ, συνεχίζουν με επιτυχία τη δράση τους για την ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αναγνώρισης της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και των αγωνιστών της. Παράλληλα, συμπαραστέκονται και συμπαρατάσσονται στη δημιουργία του νέου ΕΑΜ, του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου που προτείνει το ΚΚΕ.

Μετά τον απολογισμό δράσης των παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, η σύσκεψη ενέκρινε την απόφαση της Συνόδου του ΓΣ της ΠΕΑΕΑ, επισημαίνοντας πως:

Σωστά η σύνοδος καθόρισε τα θέματα σχετικά με την ένταση της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστών, την κατάσταση στα Βαλκάνια, την απειλή κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, την επιδείνωση της θέσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων με την είσοδο στην ΟΝΕ, την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της υλικής και ηθικής αποκατάστασης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ και να απαιτήσει από τη Γερμανία την επιστροφή του κατοχικού δανείου και την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων.

Επίσης, καλώς δίνεται έμφαση στο σημείο της απόφασης του ΓΣ, που αναφέρεται στη συγκρότηση του Μετώπου Πάλης (ΑΑΔΜ), πρόταση του 15ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και βασικό θέμα για το 16ο Συνέδριο. Στο ΑΑΔΜ, τονίζεται στην απόφασή τους, οι αντιστασιακοί βλέπουν τη λύση και των δικών τους προβλημάτων και των γενικότερων προβλημάτων του λαού, ενώ επισημαίνεται ότι ουσιαστικός παράγοντας για τη συγκρότηση και την τελική νίκη του Μετώπου είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Με το σκεπτικό αυτό, τονίζει η απόφαση, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ υποστηρίζουν το ΚΚΕ και την πολιτική του. Γιατί, πέρα από τους δεσμούς αίματος που τους συνδέουν μαζί του, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που και σήμερα υποστηρίζει με συνέπεια τα αιτήματά τους.

Σχετικά η απόφαση της σύσκεψης καταδικάζει κάθε επίθεση κατά του ΚΚΕ και της πολιτικής του που σημαίνει και υπονόμευση της δημιουργίας του ΑΑΔΜ. Τέτοια θεωρούν και τη δραστηριότητα των τεσσάρων πρώην στελεχών του ΚΚΕ οι αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ.

Η σύσκεψη των παραρτημάτων Μακεδονίας - Θράκης της ΠΕΑΕΑ πήρε απόφαση για τη δημιουργία, σε όλη την περιοχή, τοπικών παραρτημάτων του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Επίσης, για τη διεξαγωγή των ετήσιων απολογιστικών συνελεύσεων στα όρια που καθόρισε η τελευταία Σύνοδος της Οργάνωσης.

-Συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται στους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και συνταξιούχων της χώρας για την αποτροπή της ψήφισης των αντεργατικών νομοσχεδίων για τις εργασιακές σχέσεις και την Κοινωνική Ασφάλιση.

- Δηλώνει τη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους για Εθνική Ανεξαρτησία και Ελευθερία, Παλαιστίνιους.

- Συνεχίζει τον αδικαίωτο αγώνα για ολοκλήρωση της ηθικής και υλικής αποκατάστασης των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Τέλος, προγραμματίζει το γιορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ, στο νέο χρόνο, με σειρά εκδηλώσεων στην περιοχή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με ψήφο στο ΚΚΕ τιμάμε Αντίσταση και ΔΣΕ (2012-04-24 00:00:00.0)
Περιφερειακές συσκέψεις για το Συνέδριο (2010-04-25 00:00:00.0)
Η Αντίσταση φωτίζει τους λαϊκούς αγώνες (2002-07-25 00:00:00.0)
ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ (2000-02-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις αντιστασιακών (1996-11-14 00:00:00.0)
Συζητούν τα προβλήματά τους (1996-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ