Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Να φράξουμε το δρόμο στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης»

Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» με αφορμή την κλήση αγωνιστών μαθητών σε απολογία

Καμία δίωξη των αγωνιζόμενων μαθητών, να καταργηθεί ο νόμος 2811/2000 που αφορά σε ποινική δίωξη καταληψιών σχολείων, απαιτεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» με αφορμή τις κλήσεις σε απολογία μαθητών του ΓΕΛ Σταυρού για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβρη του 2009.

«Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μια εκδήλωση ακόμα, της θέλησης της κυβέρνησης να περάσει διά πυρός και σιδήρου την πολιτική της. Κάθε εστία αντίστασης και ανυπακοής στην κυβερνητική πολιτική πρέπει να τσακίζεται τόσο με τα μέσα που δίνει η νομοθεσία της ποινικής καταστολής όσο και με μεθοδεύσεις κατατρομοκράτησης όποιου "δε συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις"», σημειώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση».

Καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να βγάλουν τα συμπεράσματά τους: λίγες μέρες προτού ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, κι ενώ φέτος πολύ περισσότερο από τις προηγούμενες επίσης δυσβάσταχτες χρονιές, το κόστος της εκπαίδευσης επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον προϋπολογισμό της λαϊκής οικογένειας και βαθαίνουν παραπέρα οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις ώστε η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις συνεχείς αλλαγές της παραγωγικής διαδικασίας και στην αναρχία της παραγωγής, οι μαθητές καλούνται με συνοπτικές διαδικασίες σε απολογία για τη συμμετοχή τους σε αγώνες. Κινητοποιήσεις, που ακριβώς είχαν στην προμετωπίδα τους την πάλη για μια παιδεία των λαϊκών αναγκών, ενάντια στις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων που παραδίνουν την εκπαίδευση στις ορέξεις της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Οι ενέργειες αυτές εντάσσονται πλήρως στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος ενόψει της βάρβαρης πολιτικής που, πλέον με το πρόσχημα του μνημονίου, πρόκειται να αποκτήσει ακόμα πιο άτεγκτο και αυταρχικό χαρακτήρα.

Είναι αναγκαίο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, το μαθητικό κι ευρύτερα το κίνημα της νεολαίας να δώσουν μαχητική απάντηση στην τρομοκρατία της κυβέρνησης. Να φράξουμε το δρόμο στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, να ανατρέψουμε την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που θέλει να σταθεί στα πόδια της με λάβαρο την καταστολή!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ