Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Πέρασε από Ρέθυμνο και Αρτα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και στο Ρέθυμνο, το περασμένο Σάββατο, στο Δημοτικό Κήπο.

Η συμμετοχή νέων ανθρώπων, μαθητών, σπουδαστών και εργαζομένων επιβεβαίωσε την ανάγκη της νεολαίας να εκφραστεί δημιουργικά μέσα από τη μουσική, το βιβλίο, να συζητήσει με τους νέους κομμουνιστές για τις θέσεις της Οργάνωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο χώρο τους και το πώς αυτά θα αντιμετωπιστούν συλλογικά.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλά νεανικά μουσικά συγκροτήματα από το Ρέθυμνο, ενώ στα περίπτερα που είχαν στηθεί στο χώρο πραγματοποιήθηκαν σειρά από δραστηριότητες.

Την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης, Νίκος Μανουσάκης, καλώντας τη νεολαία να συστρατευτεί στο δρόμο της ανατροπής, του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, πλάι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Στην Αρτα

Οι διαρκείς βροχές την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο, στην Αρτα, «χάλασαν» μόνο εν μέρει το πρόγραμμα του 36ου Φεστιβάλ στην πόλη της Ηπείρου. Οι εκδηλώσεις έγιναν τελικά με επιτυχία την Κυριακή, στην πλατεία Σκουφά, όπου μίλησε ο Γιάννης Ζιώβας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρτας με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Από το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αναδείχθηκε ότι: Κόντρα στην αποχή από τις εκλογές και τις συλλογικές διαδικασίες, που προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι μηχανισμοί του συστήματος ιδιαίτερα στις νεανικές συνειδήσεις, η θέση της νεολαίας είναι δίπλα στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στο ενιαίο μέτωπο της κοινής αντιμονοπωλιακής δράσης, της πάλης μαζί με το ΚΚΕ για την ανατροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ