Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ
Οι ανατιμήσεις θα επιβληθούν με ... αυτόνομες αποφάσεις

Με μια ανακοίνωση - κοροϊδία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να ανασκευάσει για τυπικούς λόγους τη διατύπωση περί «επιβεβλημένης και δεδομένης» αύξησης στις τιμές των αλεύρων που περιλαμβανόταν στην ανακοίνωση που είχε εκδώσει στα μέσα του Αυγούστου, όταν έκανε πέρα για πέρα σαφές ότι οι κερδοσκοπικές ανατιμήσεις στο αλεύρι είναι ένα το κρατούμενο για τα μονοπώλια του κλάδου. Τώρα λέει ότι η σχετική ανακοίνωση ...αποσύρεται!

«Το εν λόγω δελτίο είχε ως σκοπό να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στην ελληνική και διεθνή αγορά σιτηρών και όχι βεβαίως να επιβάλλει, ανακοινώσει ή υποδείξει οποιαδήποτε τιμολογιακή πολιτική κάτι το οποίο ουδέποτε έγινε και δεν αποτελεί βεβαίως αρμοδιότητα του Συνδέσμου», αναφέρεται.

Στην ουσία, με τη χτεσινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος των αλευροβιομηχάνων αυτό που επιδιώκει είναι να καταρρίψει τις τυπικές σε κάθε περίπτωση αιτιάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που συνεδριάζει αύριο με θέμα τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων, ότι με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση καταστρατηγούνταν οι κανόνες περί «εναρμονισμένων πολιτικών» στον καθορισμό των τιμών.

Ολα αυτά βέβαια σε καμιά περίπτωση δε σημαίνουν ότι οι αλευροβιομήχανοι παραιτούνται από τις μεθοδεύσεις τους για νέες ανατιμήσεις. Οπως μάλιστα αναφέρεται στη χτεσινή ανακοίνωση, «ο Σύνδεσμος καλεί τα μέλη του να συνεχίσουν να χαράσσουν, όπως μέχρι σήμερα, αυτόνομα την τιμολογιακή και την εν γένει επιχειρηματική τους πολιτική σε μια τόσο ανταγωνιστική αγορά όπως είναι εκείνη των αλεύρων».

Εν ολίγοις, να συνεχίσει ο κάθε βιομήχανος να κάνει τη δουλειά του, όπως πάντα, με γνώμονα το κέρδος του στο πλαίσιο του «ανταγωνισμού», κι αν αυτό τον οδηγήσει σε κερδοσκοπικές ανατιμήσεις, δε συνιστά προτροπή για εναρμονισμένη πρακτική από το Σύνδεσμο. Δεν είναι Γιάννης, είναι... Γιαννάκης!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ