Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Με επιτυχία διεξήχθη και χτες η απεργία των εργαζομένων του μετρό στο Λονδίνο, οι οποίοι αντιδρούν στις σχεδιαζόμενες απολύσεις 800 συναδέλφων τους. Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί επίσης για τις 3 Οκτωβρίου, για τις 2 και για τις 28 Νοεμβρίου.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χτες το απόγευμα σε διυλιστήριο της κρατικής «PEMEX» στο Μεξικό όπου σκοτώθηκε, σύμφωνα με τις επίσημες αρχές, ένας εργαζόμενος, ενώ τα σωστικά συνεργεία έκαναν λόγο για πέντε σοβαρά τραυματισμένους και πιθανά την ύπαρξη και άλλων νεκρών.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν ένοπλος που φορούσε στολή του ιρακινού στρατού άνοιξε πυρ εναντίον τους, στην πόλη Τουζ Χουρμάτου, 120 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Σε συμφωνία για τη διενέργεια ενός πρώτου γύρου επιθεωρήσεων στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις κατέληξε η συριακή ηγεσία με τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

ΚΑΪΡΟ.-- Σε μποϋκοτάζ των επικείμενων προεδρικών εκλογών σε περίπτωση που δε γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που διασφαλίζουν περισσότερες ατομικές και πολιτικές ελευθερίες κάλεσε ο Μουχάμαντ αλ Μπάρανταϊ, πρώην επικεφαλής της ΔΕΑΕ και φερόμενος ως ο σημαντικότερος αντίπαλος του Χόσνι Μουμπάρακ για την προεδρία.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Η αρχηγός των Αυστραλών «Εργατικών» Τζούλια Γκίλαρντ θα ηγηθεί της πρώτης κυβέρνησης μειοψηφίας στην Αυστραλία μετά από 67 χρόνια παίρνοντας την υποστήριξη άλλων δύο ανεξάρτητων βουλευτών, διαθέτοντας ως εκ τούτου την «πλειοψηφία» των 76 εδρών της 150μελούς Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΤΟΚΙΟ.-- Το πρώτο κρούσμα του νέου βακτηρίου NDM-1 που είναι ανθεκτικό στο 95% των αντιβιοτικών διαγνώστηκε χτες στην Ιαπωνία σε έναν 50χρονο Ιάπωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ