Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Οπλο στον αγώνα του λαού τα αποτελέσματα των εκλογών

Στη συνέλευση των εργαζομένων του ΟΣΕ στη Λάρισα μίλησαν υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι σιδηροδρομικοί της Λάρισας, στη διάρκεια της στάσης εργασίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης για ξεπούλημα του ΟΣΕ, παρευρέθησαν εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής την Μαρία Γαβαλά, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Περιφέρειας Θεσσαλίας και τον Γιώργο Λαμπρούλη, υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων.

Μιλώντας στους εργαζόμενους οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατήγγειλαν την παράδοση στο μεγάλο κεφάλαιο μιας ακόμα κρατικής επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα, με τεράστια περιουσία κτιρίων και οικοπέδων, που φτιάχτηκε με χρήματα του ελληνικού λαού και με τη δουλειά των εργαζομένων και τους κάλεσαν σε κοινή πάλη για σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Πρέπει - σημείωσαν - να οργανώσουμε την πάλη για απόκρουση της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και του σιδηροδρόμου, για να μη γίνουν αυξήσεις στα εισιτήρια, περικοπές στα δρομολόγια και μείωση στα δίκτυα, για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, να γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Ο ελληνικός σιδηρόδρομος - τόνισαν - μπορεί να αναπτυχθεί και να εκσυγχρονιστεί σε όλη την Ελλάδα, να γίνει το βασικό μέσο μεταφοράς των λαϊκών στρωμάτων και της σύνδεσης των διαφόρων περιοχών της χώρας μεταξύ τους, μέσα από ένα πυκνό, φθηνό και αξιόπιστο δίκτυο γραμμών.

Μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας, της αγροτικής παραγωγής, του εμπορίου, της βιομηχανίας, του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, της εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων, της ισόμετρης ανάπτυξης όλων των περιοχών της χώρας, στην ανάπτυξη βιομηχανίας παραγωγής σιδηροδρομικών συρμών, τροχαίου υλικού και νέων τεχνολογιών, ώστε η χώρα μας να μειώσει την εξάρτησή της από άλλες χώρες.

Αλλά, αυτό μπορεί να γίνει μια μια άλλη ανάπτυξη που θα έχει αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Το αποτέλεσμα των εκλογών - κατέληξαν - πρέπει να αποτελέσει όπλο στον αγώνα του λαού για να δυσκολέψει και ν' αποτρέψει αποφάσεις και μέτρα που στρέφονται εναντίον του, όπλο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου, για ν' ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης ως τη λαϊκή νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ