Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Απέδρασαν από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας Καμπ Κρόπερ που παραμένει ακόμη υπό την επίβλεψη των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων, τέσσερα στελέχη της αλ Κάιντα, όπως ανακοίνωσαν οι ιρακινές αρχές.

ΣΑΝΑ'Α.-- Ενας στρατιώτης σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν σε ενέδρα ενόπλων στην επαρχία Αμπιγιέν, όπου, τον τελευταίο μήνα, έχουν αυξηθεί δραματικά τα επεισόδια μεταξύ στρατού και ενόπλων, που, κατά την κυβέρνηση, ανήκουν στην «Αλ Κάιντα» αλλά υπάρχουν και πληροφορίες ότι πρόσκεινται στο αυτονομιστικό κίνημα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Εφοδο στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος UMP έκαναν αστυνομικοί του ειδικού τμήματος δίωξης οικονομικού εγκλήματος, όπου διεξήγαγαν ενδελεχή έρευνα, χωρίς να πάρουν κάτι μαζί τους, για στοιχεία σχετικά με την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης του κόμματος και της προεκλογικής εκστρατείας Σαρκοζί από την πολυεκατομμυριούχο και ιδιοκτήτρια της αυτοκρατορίας «L' Oreal», Λιλιάν Μπετενκούρ.

ΠΕΚΙΝΟ - ΤΟΚΙΟ.-- Η Κίνα προειδοποίησε την Ιαπωνία πως οι διμερείς σχέσεις θα μπορούσαν να επηρεαστούν δυσμενώς μετά την κατάληψη κινεζικού αλιευτικού σκάφους αφότου αυτό συγκρούστηκε με δύο σκάφη της ιαπωνικής Ακτοφυλακής κοντά σε βραχονησίδες της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας που θεωρούνται τμήμα της ιαπωνικής επικράτειας αλλά διεκδικούνται από την Κίνα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της σομαλικής πρωτεύουσας πραγματοποίησαν χτες ισλαμιστές αυτόχειρες, περίπου 40 λεπτά μετά την απογείωση του προεδρικού αεροσκάφους, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 νεκρούς στρατιώτες και άνδρες της δύναμης ασφαλείας. Νωρίτερα, Σομαλοί πειρατές άφησαν ελεύθερο το βουλγαρικό τάνκερ «Panega» που είχαν καταλάβει το Μάιο.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Με μαζική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκαν χτες οι επετειακές εκδηλώσεις στη ΛΔ Κορέας για τα 62 χρόνια από την ίδρυση της χώρας.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το ομοσπονδιακό εφετείο της Ουάσινγκτον ανέστειλε χτες, με συνοπτικές διαδικασίες, την απαγόρευση της δημόσιας έρευνας για τα ανθρώπινα εμβρυικά βλαστοκύτταρα, την οποία είχε επιβάλει ένας δικαστής στα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ