Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.-- Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 39 τραυματίστηκαν σε φωτιά που προκλήθηκε μετά από έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην πόλη Σαν Μπρούνο των 41.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων δυτικά του διεθνούς αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο. Πάνω από 50 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ τουλάχιστον 120 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές. Τα αίτια της έκρηξης - μέχρι που γράφονταν αυτές οι γραμμές - δεν είχαν γίνει ακόμα γνωστά, ωστόσο εικάζεται πως έσπασε ο αγωγός με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη.

ΠΑΛΕΝΘΙΑ.-- Την ένατη ημέρα της απεργίας τους διανύουν 50 Ισπανοί ανθρακωρύχοι σε βάθος 500 μέτρων σε ορυχείο στην Παλένθια της Ισπανίας, διεκδικώντας τους απλήρωτους μισθούς δύο μηνών, αλλά και περισσότερη βοήθεια από την κυβέρνηση.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Σχεδόν 40.000 αστυνομικοί πιθανά να βρεθούν χωρίς δουλειά στην Αγγλία και την Ουαλία, αν η αναμενόμενη μείωση κατά 25% του κρατικού προϋπολογισμού εφαρμοστεί, ανακοινώθηκε χτες από την Ομοσπονδία Αστυνομικών, ενώ προστίθεται πως μια τέτοια ενέργεια θα έχει αποτέλεσμα την αύξηση της εγκληματικότητας.

ΜΑΚΧΑΤΣΚΑΛΑ.-- Τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε χτες κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης των αστυνομικών δυνάμεων στη Δημοκρατία του Βορείου Καυκάσου, το Νταγκεστάν, μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά του Βλαντικαβκάζ στη Βόρεια Οσετία, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 18 άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 150.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το ενδεχόμενο πώλησης ή ιδιωτικοποίησης των «Βασιλικών Ταχυδρομείων» εξετάζει η κυβέρνηση της Βρετανίας, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, ο οποίος ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αναποτελεσματική, με έλλειμμα πάνω από τα 8 δισ. λίρες.

TEXEΡΑΝΗ.-- Απελευθερώνεται, σήμερα, η Σάρα Σάουρντ, η μία από τους τρεις Αμερικανούς νεαρούς ορειβάτες που κρατούνται από τον Ιούλιο του 2009, όταν εντοπίστηκαν παρανόμως σε ιρανικό έδαφος προερχόμενοι από το Ιρακινό Κουρδιστάν. Η είδηση επιβεβαιώθηκε από τις ιρανικές αρχές, που διευκρίνισαν ότι εντάσσεται στο πλαίσιο απόδοσης «χάρης», πράξη που συνηθίζεται στο τέλος του Ραμαζανιού. Στους τρεις δεν έχουν επισήμως απαγγελθεί κατηγορίες. Παράλληλα, η ιρανική ηγεσία διέψευσε τις καταγγελίες αντιπολιτευόμενης οργάνωσης από το εξωτερικό ότι έχει άλλη μία μυστική πυρηνική εγκατάσταση.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Εξαπλώνεται σε Καμερούν, Τσαντ και Νίγηρα η επιδημία χολέρας που ξεκίνησε στη Νιγηρία, ενώ έχουν πεθάνει πάνω από 800 Νιγηριανοί σε λιγότερο από δύο μήνες και έχουν αρρωστήσει πάνω από 14.000 άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ