Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ-11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Η τρομολαγνεία καλά κρατεί...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Δεν είμαστε και δεν θα είμαστε ποτέ σε πόλεμο με το Ισλάμ», διαβεβαίωσε από την Ουάσιγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανήμερα της 11ης Σεπτεμβρίου σε μία ακόμη καταφανή προσπάθειά του να αλλάξει τον τόνο της τακτικής του όσον αφορά τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Εναν πόλεμο που ξεκίνησε με αφορμή την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και εννέα χρόνια μετά έχοντας ήδη σπείρει τον όλεθρο, δεν αποδίδει τους αναμενόμενους καρπούς και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Ομπάμα έχει προχωρήσει σε αλλαγή πλεύσης όσον αφορά πάντα την τακτική καθώς η στρατηγική παραμένει πάντα ίδια.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, δεν παρέλειψε να χρησιμοποιήσει το χρήσιμο «μπαμπούλα της τρομοκρατίας» ισχυριζόμενος, ότι «η τρομοκρατική απειλή θα εξακολουθεί να αιωρείται πάνω από τους Αμερικανούς για πολλά χρόνια ακόμη από εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα που είναι πρόθυμοι να πεθάνουν και να παρασύρουν και άλλους μαζί τους» κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους Αμερικανούς πολίτες για «ανοχή» απέναντι σε άλλες θρησκείες και για ηρεμία με αφορμή την πολεμική που έχει προκληθεί εντός των ΗΠΑ με το σχέδιο κατασκευής τζαμιού κοντά στο σημείο Μηδέν αλλά και το διεθνή σάλο που έχει προκληθεί με το κάψιμο του κορανίου, σχέδιο που είχε ανακοινώσει ο ευαγγελιστής πάστορας Τέρι Τζόουνς, για το αναστείλει στην συνέχεια.

Οσον αφορά μία ακόμη πτυχή του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε με αφορμή την 11η Σεπτεμβρίου, το κολαστήριο του Γκουαντάναμο, που ο πρόεδρος Ομπάμα είχε υποσχεθεί ότι θα κλείσει κάτι που φυσικά δεν έγινε, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε νέους κανόνες για την κάλυψη των φυλακών και των δικών. Πρόκειται για κανόνες που συντάχθηκαν τέσσερις μήνες μετά τον αποκλεισμό 4 Αμερικανών και Καναδών δημοσιογράφων επειδή δημοσίευσαν το όνομα ενός μάρτυρα που τους είχε μιλήσει.

Με βάση τους νέους κανόνες, οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να αναδημοσιεύουν πληροφορίες που έχουν ήδη δημοσιευτεί σε άλλα μέσα, ακόμη κι αν έχουν χαρακτηριστεί απόρρητες, ενώ θα μπορούν και να προσφεύγουν δικαστικά εναντίον μιας τέτοιας απόφασης. Παραμένει πάντως η απαγόρευση που αφορά τη φωτογράφηση κρατουμένων, φρουρών ή των εγκαταστάσεων ασφαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ