Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΡΙ

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ: «Δραματική μείωση των εισοδημάτων κατά 30% την προσεχή τριετία, μείωση των συντάξεων από 25% έως 50%, έκρηξη της ανεργίας (με 1 εκατομμύριο ανέργους) καθώς και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης» (η πρόβλεψη της ΓΣΕΕ / στα ΝΕΑ).

ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ: «Γιατί ψηφίζουμε στις δημοτικές εκλογές; Πάντως όχι για να επιβεβαιώσουμε ή να αμφισβητήσουμε το κοινοβουλευτικό ποσοστό ενός κόμματος (...) Ψηφίζουμε για τις πόλεις» (από άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ: «Οι εκλογές για τα τοπικά κρατικά όργανα είναι ισοδύναμης πολιτικής σημασίας με τις εθνικές, πολύ περισσότερο που διεξάγονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και μνημονίου, και ακόμα περισσότερο αφορούν τη νέα δομή του αστικού κράτους που φέρει το όνομα "Καλλικράτης". Το εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί την πολιτική στάση και συνειδητοποίηση του λαού να παλέψει ή να σκύψει το κεφάλι. Να ανάψει κόκκινο ή πράσινο φως στα νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα που έχουν σχεδιάσει να πάρουν αμέσως μετά τις εκλογές και στις αρχές του 2011. Η ψήφος είναι τώρα κριτήριο ατομικής ευθύνης και χειραφέτησης. Οι εκλογές για τα τοπικά όργανα (και όχι ο όρος τοπικές εκλογές) πρέπει να αναδείξουν αλλαγή συσχετισμού δύναμης όπως εκφράσθηκε με την ψήφο στις εκλογές του 2009. Αλλαγή συσχετισμού, ριζοσπαστικοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον τα δύο αστικά κόμματα υποστούν βαριά ήττα. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το μεγαλύτερο δυνατό μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας εκφραστεί με την υπερψήφιση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ» (από την προχτεσινή συνέντευξη της Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ