Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή δράσης

Την ανάγκη κοινής αγωνιστικής συστράτευσης και δράσης όλων των εργαζομένων, των μικρών και μεσαίων αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, της σπουδάζουσας νεολαίας, (φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές), των γυναικών, της λαϊκής οικογένειας, σηματοδότησε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αγωνιστικών συσπειρώσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, (ΠAME) , της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων, (ΠΑΣΕΒΕ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, (ΜΑΣ), του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Βόλου, (ΣΑΣΒ) καθώς και δεκάδων συνδικαλιστών εργατικών σωματείων.

Το πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της κοινής αγωνιστικής δράσης είναι το κοινό συλλαλητήριο που θα γίνει στις 23 Σεπτέμβρη,στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Στόχος της επιτροπής, όπως τονίστηκε, είναι να συντονίζει την αγωνιστική δράση για την προστασία της λαϊκής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία οδηγεί η πολιτική του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας, αλλά και για μια άλλη ανάπτυξη υπέρ των συμφερόντων του λαού και κατά των συμφερόντων των μονοπωλίων. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα οργανωθούν γενικές συνελεύσεις σε εργατικά σωματεία, αγροτικούς συλλόγους, ενώσεις ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων, σε σωματειακές - επιχειρησιακές επιτροπές, σε επιτροπές αγώνα φοιτητών - σπουδαστών, σε επιτροπές συνοικιών ή γειτονιών όπου θα γίνει συζήτηση για το ενιαίο πλαίσιο πάλης, αλλά και καταγραφή των προβλημάτων σε κάθε χώρο, όπως και των περιπτώσεων ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης.

Στην εισήγησή του ο Απ. Ριζόπουλος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι μια σειρά επιχειρήσεις μειώνουν το προσωπικό, (ΒΙΟΣΩΛ, ΚΑΝΑΚΗΣ, ΚΟΝΤΙ, ΚΙΟΛΕΪΔΗΣ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, ΜΕΤΚΑ, ΣΟΒΕΛ) και ανάλογη κατάσταση επικρατεί στο εμπόριο, στον τουρισμό, όπως και στην οικοδομή που έχει μεγάλη κάμψη. Παράλληλα, αυξάνονται διαρκώς οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι (ΜΕΛΚΑ, ΚΑΝΑΚΗΣ, Συμβασιούχοι ΟΤΑ) ή σε διαθεσιμότητα και σε εκ περιτροπής εργασία (ΒΕΚ, ΚΟΝΤΙ, ΒΙΟΣΩΛ, ΒΕΚ) και η προοπτική διαφαίνεται ακόμα χειρότερη. Με γοργούς ρυθμούς πληθαίνουν οι μικροεπαγγελματίες και μικρέμποροι του Βόλου, που αναγκάστηκαν λόγω της κρίσης και της επέλασης των πολυκαταστημάτων, να κλείσουν τα μαγαζιά τους, πολλές εκατοντάδες είναι στα πρόθυρα του κλεισίματος ή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους. Εκατοντάδες μικροεπαγγελματίες του τουρισμού στη Μαγνησία (ενοικιαζόμενα, επισιτιστικά επαγγέλματα), είδαν να μειώνεται σημαντικά η δουλειά τους, λόγω της αδυναμίας λαϊκών στρωμάτων να κάνουν διακοπές.

Συντονισμός και στο Αλιβέρι

Στη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Δράσης Αλιβερίου προχώρησαν προχτές εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, εκπαιδευτικοί και γυναίκες, που παραβρέθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 23 Σεπτέμβρη.

  • Στις 3 Οκτώβρη, στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά θα γίνει σύσκεψη των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, Συλλόγου Γυναικών (μέλος ΟΓΕ), για την συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ