Κυριακή 26 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Δευτέρα 27/9
  • Τάνια Τσανακλίδου
    Τάνια Τσανακλίδου
    Ενας μονόλογος με τη συνοδεία μουσικής κλασικού συνόλου και χορωδίας, είναι το νέο έργο του Γκόραν Μπρέγκοβιτς «Ημερολόγια μιας θλιμμένης βασίλισσας» με την Μαρία Ναυπλιώτου, που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο.
  • Φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής και τέχνης από τη Μ. Ανατολή, από σήμερα μέχρι 2/10, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (ΛΑΪΣ, Ιερά οδός και Μ. Αλεξάνδρου 134 -136, Κεραμεικός) και στον Πολυχώρο «micraasia» (Κωνσταντινουπόλεως 70, Κεραμεικός), με τη συμμετοχή 30 καλλιτεχνών από Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Παλαιστίνη και Αίγυπτο, που παρουσιάζουν μουσική, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, video art και φωτογραφία.
Τρίτη 28/9
  • Ποιο ήταν το νόμισμα της αρχαίας Αθήνας; Τι μπορούσε να αγοράσει κανείς με μία δραχμή; Θέλετε να μάθετε πόσο αγόραζε η Αθηναία νοικοκυρά το λάδι; Από πού έπαιρναν τον άργυρο οι Αθηναίοι για να κόψουν νόμισμα; Ολες οι απαντήσεις θα δοθούν (12 το μεσημέρι) στο Νομισματικό Μουσείο στο πλαίσιο των περιηγήσεων που διοργανώνονται - κάθε Τρίτη - στις συλλογές του. Τίτλος της ξενάγησης: «Το νόμισμα της αρχαίας Αθήνας».
  • Στην γκαλερί «Σκουφά», παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας της Ναταλίας Τσουκαλά. Η φωτογράφος χειρίζεται τον ψηφιακό φακό της σαν αναλογικό, αποφεύγοντας την επεξεργασία των φωτογραφιών και εξυμνεί τη δύναμη της μη -σκηνοθετημένης στιγμής.
Τετάρτη 29/9
  • Μία παλέτα αγαπημένων τραγουδιών με αποχρώσεις από τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής μουσικής, παρουσιάζει η Γιώτα Νέγκα στο «Almaz» (Τριπτολέμου 12, Γκάζι, 210-3474.763). Μια γοητευτική «διαδρομή» από την μπαλάντα έως το κλασικό λαϊκό και από τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας και τους σύγχρονους τραγουδοποιούς έως τα παραδοσιακά ακούσματα.
  • Π. Θαλασσινός, Γ. Νέγκα, Χατζηευσταθίου
    Π. Θαλασσινός, Γ. Νέγκα, Χατζηευσταθίου
    Ο Γιώργος Περαντάκος και ο Βαγγέλης Ασημάκης ξεκινούν τις εμφανίσεις τους (κάθε Τετάρτη), στο Σταυρό του Νότου - Club, με ένα πρόγραμμα στο οποίο το ροκ και το έντεχνο συναντούν το λαϊκό τραγούδι.
  • Τραγούδια από τη Λατινική Αμερική, από την παράδοση της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Ανατολίας, αλλά και αυτοσχεδιαστικοί διάλογοι, συνθέτουν το πρόγραμμα που παρουσιάζουν οι Αγγελική Τουμπανάκη (τραγούδι), Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα), Γιάννης Παπαγιαννούλης (κρουστά), στις 10 μ.μ., στο «Black Duck Multiplarte» (Χρ. Λαδά 9Α, 210 3234.760).
Πέμπτη 30/9
  • Πρεμιέρα στη Β' Σκηνή του θεάτρου «Αλμα», για δεύτερη χρονιά, της παράστασης «Επικίνδυνες σχέσεις», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Λακλό, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη. Παίζουν: Θάλεια Ματίκα, Τάσος Ιορδανίδης, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Δημήτρης Σαμόλης, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Αντώνης Αντωνάκος, Μαρουσώ Γεωργοπούλου, Αγάπη Παπαθανασιάδου.
  • Η νέα ενότητα έργων μικτής τεχνικής της Μαρίας Κελαϊδή, με τίτλο: «Εσω - Τόπος» παρουσιάζεται στην έκθεση, που εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11, τηλ: 210 7221.200).
  • «Κριτικός ρεαλισμός» είναι ο τίτλος της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του Λουκά Βενετούλια (1930 - 1984), που φιλοξενείται (έως 22 Οκτώβρίου) στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή 1/9
  • Συναυλία στον προαύλιο χώρο του Γηροκομείου Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 41) δίνουν ο Παντελής Θαλασσινός και η Γιώτα Νέγκα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας. Μαζί τους ο τραγουδοποιός Σταμάτης Χατζηευσταθίου. Ωρα έναρξης: 6.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
  • Πρεμιέρα της μουσικοθεατρικής παράστασης «Αχταρμίξ 3 - όλα εδώ πληγώνονται», σε κείμενο - σκηνοθεσία του Θωμά Βελισσάρη, στο θέατρο «Αργώ», (1-17/10), από το θίασο «Ακτίς Αελίου». Η μουσική της παράστασης βασίζεται κυρίως στο έργο του Διονύση Σαββόπουλου «Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια». Παίζουν: Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.
  • Εργο της Μαρίας Κελαϊδή

    ©2010 by Thanos Kavvadias

    Εργο της Μαρίας Κελαϊδή
    Συναυλιακό διήμερο στο «Gagarin» (Λιοσίων 205) πραγματοποιούν οι «Active Member», σήμερα και αύριο, με τραγούδια απ' όλη τη δισκογραφία τους και από την προσωπική δισκογραφία των δύο μελών του γκρουπ, Β.D. Foxmoor και Sadahzinia.
Σάββατο 2/9
  • O Βιμ Μέρτενς, ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της μινιμαλιστικής μουσικής καθώς και των κινηματογραφικών και θεατρικών σάουντρακ, δίνει συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη). Ο Βέλγος καλλιτέχνης, παρουσιάζει συνοδεία κουιντέτου εγχόρδων τις σημαντικότερες στιγμές της πλούσιας δισκογραφίας του.
  • Συναυλία της Τάνιας Τσανακλίδου (8.30 μ.μ.) στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων (Κεντρική αυλή, Πειραιώς 100, Γκάζι) με αφορμή τον καινούργιο της δίσκο «Προσωπογραφία». Μαζί της ο Μιχάλης Δέλτα, με κομμάτια από το νέο του άλμπουμ «Techme away» και υλικό από τη δισκογραφική συνεργασία τους στο «Χρώμα της Μέρας» και ο Blaine Reininger (των «Tuxedomoon»).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ