Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΠΕΡΑΙΩΣΗ» ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
«Συγχωροχάρτι» και στη μεγάλη φοροδιαφυγή

Συζητούν να εντάξουν στη ρύθμιση και επιχειρήσεις με τζίρο μεγαλύτερο των 20 εκατ. ευρώ, για να...τις προστατέψουν από τους φορολογικούς ελέγχους!

Το ξέπλυμα της μεγάλης φοροδιαφυγής, με την ένταξη στην περαίωση ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων και επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο μεγαλύτερο των 20 εκατ. ευρώ, προωθεί τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη χτεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο ασχολήθηκε με το σχέδιο νόμου της «περαίωσης», που παρουσίασε την προηγούμενη βδομάδα το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση ένταξης στη ρύθμιση και επιχειρήσεων, με τζίρο μεγαλύτερο των 20 εκατ. ευρώ, έγινε από τους υπουργούς άμυνας και υποδομών Β. Βενιζέλο και Δ. Ρέππα, καθώς και από τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Κουτρουμάνη, με το επιχείρημα, ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να προστατευτούν από τους ...εφοριακούς και τους φορολογικούς ελέγχους! Πρόκειται για μια απροκάλυπτη ομολογία συγκάλυψης και προστασίας που παρέχει το πολιτικό σύστημα στην εκτεταμένη φοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλιακών ομίλων. Τους οποίους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβραβεύει με το μέτρο της μείωσης από 1/1/2011 του συντελεστή φορολογίας των καθαρών κερδών στο 20% από 24% που ισχύει σήμερα.

Οσο γαλαντόμο αποδεικνύεται το υπουργείο Οικονομικών και κατ' επέκταση η κυβέρνηση στην απροκάλυπτη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου, τόσο σκληρή και αδυσώπητη αποδεικνύεται απέναντι στις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες. Οι τελευταίοι, παρά το γεγονός ότι είχαν υπαχθεί στο μέτρο της «αυτοπεραίωσης», το οποίο λειτουργεί αποτρεπτικά κατά της φοροδιαφυγής και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των πολιτικών παραγόντων, πως όσοι αυτοπεραιώνουν τις φορολογικές χρήσεις, θα θεωρούνται «ειλικρινείς φορολογούμενοι» και δε θα υπόκεινται σε φορολογικούς ελέγχους, καλούνται σήμερα, ένα σημαντικό τους μέρος, να ενταχθούν στη ρύθμιση της περαίωσης. Ουσιαστικά, δηλαδή, τους λένε ότι δεν σας θεωρούμε «ειλικρινείς φορολογούμενους» και πληρώστε το φόρο της ρύθμισης, γιατί σε διαφορετική περίπτωση καραδοκεί ο φορολογικός έλεγχος.

Στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε επίσης, η αύξηση από 12 σε 24, των δόσεων καταβολής του φόρου που θα προκύψει από τη ρύθμιση των φοροεκκρεμοτήτων της περιόδου 2000 - 2009, καθώς και η μείωση της προκαταβολής του φόρου από 25% που προβλέπει το σχέδιο νόμου σε 20%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ