Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
Πάλη για καθολική κάλυψη από τον ΟΑΕΕ

Συγκεντρώσεις της ΠΑΣΕΒΕ, αύριο Τετάρτη, 29 του Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη κάθε αυτοαπασχολούμενου και μικρού επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορου, αυτοκινητιστή, που δεν έχει να πληρώσει τις εισφορές του στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), διεκδικεί η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) με την συγκέντρωση που οργανώνει αύριο, Τετάρτη 29 του Σεπτέμβρη, στις 9 το πρωί, στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αθήνα (Ακαδημίας 22), αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας. Σε συγκέντρωση την ίδια ώρα, έξω από τα γραφεία του Ταμείου στη Ζάκυνθο, καλεί η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα αίτημα που όχι μόνο είναι δίκαιο και ζωτικής σημασίας για περισσότερες από 400.000 οικογένειες που έχουν μικρά ή μεγάλα χρέη προς το Ταμείο, αλλά ταυτόχρονα χτυπάει την «καρδιά» της αντιλαϊκής πολιτικής, ερχόμενο σε πλήρη αντίθεση με τον κυνισμό και την αναλγησία της κυβέρνησης, των κεφαλαιοκρατών, του μνημονίου και της κάθε τρόικας.

Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ «για να απαιτήσουμε το δικαίωμα στη θεώρηση των βιβλιαρίων, σε όλους τους ασφαλισμένους ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι». Στην ανακοίνωσή της, η ΟΒΣΑ επισημαίνει:

«Σήμερα οι 6 στους 10 αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο Ταμείο. Οσο θα βαθαίνει η καπιταλιστική οικονομική κρίση όλο και θα αυξάνεται ο αριθμός των ασφαλισμένων που χρωστάνε στο Ταμείο. Είναι γνωστό ότι αυτοί που χρωστάνε στο Ταμείο χάνουν το δικαίωμα στην Υγεία, γι' αυτούς και τις οικογένειές τους, κινδυνεύουν ακόμη να χάσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, όπως και τα χρήματα που έχουν δώσει στο Ταμείο.

Η άσχημη κατάσταση που βιώνουν οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής καταιγίδας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων που ακολουθούν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πολιτική που ενισχύει τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν την παραγωγή και το κεφάλαιο σε βάρος των μικρών ΕΒΕ και όλων των λαϊκών στρωμάτων, πολιτική που μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις, ληστεύει τους επαγγελματίες μέσω της φορολόγησης (τώρα την λέμε περαίωση), ενώ ταυτόχρονα φοροαπαλλάσσει τους μεγάλους επαγγελματίες. Ληστεύει τα λαϊκά στρώματα μέσω της ακρίβειας, της αύξησης του ΦΠΑ, των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με διπλασιασμό του πετρελαίου θέρμανσης, και την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας.

Δυσκολεύουν την επιβίωση των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στο ταμείο μας, για συντάξεις πείνας και υποβαθμισμένες παροχές, η κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος με την αύξηση του εργάσιμου βίου και των ορίων συνταξιοδότησης, είναι σημαντικοί λόγοι που επιδεινώνουν την άσχημη οικονομική κατάσταση των μικρών ΕΒΕ που τους οδηγεί να χρωστάνε στο Ταμείο και στο κλείσιμο των μαγαζιών τους.

Διεκδικούμε:

  • Αμεση θεώρηση από τον ΟΑΕΕ των βιβλιαρίων υγείας και κάλυψη όλων των δαπανών υγείας και περίθαλψης για όσο διαρκεί η κρίση. Η κάλυψη να είναι με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις για χρέη και οι απειλές για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
  • Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10%.
  • Κάλυψη των 2/3 των δαπανών του ΟΑΕΕ από το κράτος και του 1/3 από τους ασφαλισμένους».

Η συγκέντρωση των ΕΒΕ στη Λάρισα θα γίνει στις 10 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδία η ρύθμιση για το σφράγισμα των βιβλιαρίων Υγείας (2014-06-19 00:00:00.0)
Εκαψαν τα ειδοποιητήρια κατάσχεσης (2013-09-05 00:00:00.0)
Δυναμική αντίδραση ενάντια στους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΟΑΕΕ (2013-08-03 00:00:00.0)
Δύο στους πέντε αδυνατούν να πληρώσουν ασφαλιστικές εισφορές (2011-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ