Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
Η πολιτική της οδικής (αν)ασφάλειας σκοτώνει...

Οι σοβαρές παραλείψεις και οι ευθύνες της πολιτικής που ακολουθούν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ των τελευταίων ετών, αναδεικνύονται και από την περίπτωση του τραγικού δυστυχήματος με τους επτά νεκρούς που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Εθνική Οδό Τρικάλων - Λάρισας, στο ύψος της Φαρκαδόνας, όπως προκύπτει από τις επισημάνσεις του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ.

Οπως συγκεκριμένα επισημαίνεται, οι διαρκώς αυξανόμενοι κυκλοφοριακοί φόρτοι, το μεγάλο ποσοστό βαρέων οχημάτων, η μίξη της κυκλοφορίας με αγροτικά οχήματα - γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) είχαν ήδη δώσει προειδοποιητικά φαινόμενα με συχνά τροχαία ατυχήματα. Παρ' όλα αυτά καθυστέρησε σημαντικά η μετατροπή της ΕΟ Τρικάλων - Λαρίσης σε οδό με 2 και 2 λωρίδες και διαχωριστική νησίδα. Στο βαθμό που αποφάσεις και έργα δεν προωθούνται ταχύτατα, δυστυχήματα τύπου Φαρκαδόνας δεν αργούν να έλθουν.

Προστίθεται ότι η Θεσσαλία και ειδικά ο νομός Τρικάλων διαθέτει και άλλες παρόμοιες οδούς, όπως οι ΕΟ Τρίκαλα - Καλαμπάκα και Τρίκαλα - Καρδίτσα, για τις οποίες η άμεση παρέμβαση με μέτρα ουσιαστικής βελτίωσης της Οδικής Ασφάλειας και σ' αυτές, ενδεχομένως και η ανακατασκευή τους, είναι επιτακτική.

Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε πως τόσο η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και η προηγούμενη της ΝΔ έχουν επικεντρωθεί μόνο στους αυτοκινητόδρομους που γίνονται από τους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους με συμβάσεις παραχώρησης τύπου ΣΔΙΤ και χαρατσώνουν το λαό και για την κατασκευή και για τη χρήση, αφήνοντας το επαρχιακό δίκτυο στην τύχη του, παίζοντας με τη ζωή χιλιάδων οδηγών και επιβατών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ