Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κόβουν το ρεύμα σε 160 σπίτια κάθε μέρα

Για αριθμό - ρεκόρ μιλούν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. Δυναμική παρέμβαση χτες από ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ και ΟΓΕ

Το πανό κι η ανακοίνωση από χέρι σε χέρι κάλεσαν σε ξεσηκωμό
Το πανό κι η ανακοίνωση από χέρι σε χέρι κάλεσαν σε ξεσηκωμό
Με δύο ταυτόχρονες μαζικές παρεμβάσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ στα Καμίνια και το Κερατσίνι, δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και των πειραιώτικων Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ έστειλαν μήνυμα λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που μεταξύ άλλων επιβάλλουν νέες ληστρικές αυξήσεις σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως το πετρέλαιο, το ψωμί, το ρεύμα.

Την παρέμβαση στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ συμπλήρωνε το γιγαντοπανό που κρεμάστηκε στις προσόψεις των δύο κτιρίων το οποίο ανέγραφε: «Να μην αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Κανένας άνεργος χωρίς ρεύμα. Η Ενέργεια είναι δημόσιο αγαθό».

Αντιπροσωπείες των συγκεντρωμένων συναντήθηκαν με τους διευθυντές της ΔΕΗ των υποκαταστημάτων και συνομίλησαν με εργαζόμενους. Από τη συζήτηση προέκυψε το εξής αποκαλυπτικό στοιχείο: Το τελευταίο 6μηνο, καθημερινά, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, κόβεται το ρεύμα κατά μέσο όρο σε 160 σπίτια! Αριθμός που θεωρείται από τους ίδιους τους εργαζόμενους «ρεκόρ»! Επίσης αναφέρθηκε ότι έχει αυξηθεί κατακόρυφα και στα δύο υποκαταστήματα η προσέλευση ανθρώπων που ζητούν διακανονισμό για την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, ακόμα και για ποσά που θεωρούνται δε θεωρούνται μεγάλα, όπως των 200 ευρώ.

Ειδικά στο υποκατάστημα των Καμινίων, η αντιπροσωπεία από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ και Γυναικείους Συλλόγους κατέθεσαν και τους λογαριασμούς ενός αυτοαπασχολούμενου και δύο ακόμα οικογενειών, στους οποίους έχει γίνει διακοπή ρεύματος, απαιτώντας τώρα επανασύνδεση.

Ο κόσμος που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στα υποκαταστήματα, για να πληρώσουν λογαριασμούς, συμπαρατάχθηκε με τις αγωνιστικές δυνάμεις. «Εχετε δίκιο, φτάνει πια!», ήταν η φράση που κυριαρχούσε στη διάρκεια των συζητήσεων στο υποκατάστημα του Κερατσινίου. Ενώ από την ντουντούκα ακουγόταν «Μην περιμένεις να σε λυπηθούν και να καταλάβουν τον πόνο σου. Ξέρουν ότι αγανακτείς και θυμώνεις, αλλά αυτό δεν τους φοβίζει. Υπολογίζουν ότι θα μείνεις μέχρι εκεί και ότι θα πιστέψεις τη μεγάλη απάτη τους ότι είναι μονόδρομος να πληρώνεις εσύ τις συνέπειες της κρίσης και τα ελλείμματα...».

Κόβουν το ρεύμα από άνεργο οικοδόμο


Παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό κατάστημα της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν χτες το πρωί εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, του Συνδικάτου Οικοδόμων, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ, καταγγέλλοντας την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε 33χρονο οικοδόμο που είναι άνεργος τους τελευταίους 4 μήνες. Απαίτησαν την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος χωρίς καταβολή των τελών σύνδεσης και διακανονισμό για την εξόφληση του χρέους. Ο διευθυντής του περιφερειακού καταστήματος της ΔΕΗ δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα ικανοποιηθεί το αίτημα.

Ο 33χρονος οικοδόμος πήγε στη ΔΕΗ για να κάνει διακανονισμό του χρέους, που ήταν 205 ευρώ, και συνάντησε αναρτημένες ανακοινώσεις της διοίκησης που γνωστοποιούν ότι δε γίνονται διακανονισμοί.

Διακανονισμοί βεβαίως και γίνονται, μόνο όμως για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Μάλιστα, η ΔΕΗ έχει και ειδικό τμήμα που διακανονίζει τις οφειλές τους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, μόνο το 24% των καταναλωτών της ΔΕΗ πληρώνει έγκαιρα και όπως φαίνεται το πρόβλημα θα οξυνθεί εξαιτίας της ακολουθούμενης αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ και των κομμάτων που τη στηρίζουν και αποφάσισαν να φορτώσουν την κρίση στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ