Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
4ο ΕΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Διευθυντής και αντιδήμαρχος σε ρόλο εισαγγελέα

Οι μαθητές του 4ου ΕΛ Γαλατσίου βρέθηκαν χτες το πρωί μπροστά σε μια «έκπληξη». Ο αντιδήμαρχος Γαλατσίου, κ. Ζώης, μετά από «κάλεσμα» του διευθυντή του σχολείου, βρέθηκε στο υπό κατάληψη σχολείο, προκειμένου να «συνετίσει» τους μαθητές. Στην προσπάθειά του να τους «διαπαιδαγωγήσει», τους απείλησε ότι θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, εφόσον δε σταματούν την κατάληψη του σχολείου.

Συγκεκριμένα, χτες το πρωί, οι μαθητές του 4ου ΕΛ πήγαν στο υπό κατάληψη σχολείο τους. Εκεί βρέθηκε αρχικά ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος τους απείλησε ότι θα καλέσει αστυνομία, αν δε σταματήσουν την κατάληψη. Αφού οι μαθητές δεν «υπάκουσαν», κάλεσε αρχικά κλειδαρά, ο οποίος και έσπασε το λουκέτο. Τότε οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και πραγματοποίησαν αποχή από τα μαθήματά τους.

Στη συνέχεια, ο διευθυντής κάλεσε τον αντιδήμαρχο Γαλατσίου, κ. Ζώη. Αυτός, με τη σειρά του, απείλησε τους μαθητές ότι θα τους καταγγείλει στην αστυνομία και, συγκεκριμένα, τέσσερις μαθητές, μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου, ως υποκινητές των καταλήψεων. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, πήρε και τα στοιχεία τους, τα οποία τα έδωσε ο διευθυντής του σχολείου, προκειμένου να πάρει τηλέφωνο τους γονείς τους. Επίσης, διευθυντής και αντιδήμαρχος τούς απείλησε ότι θα προχωρήσουν σε όλες τις «νόμιμες διαδικασίες» και ότι θα τους ασκήσουν μήνυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ