Τρίτη 19 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Κάλεσμα για καταδίκη του αντιλαϊκού προϋπολογισμού

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τον προϋπολογισμό σήμερα, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος απευθύνει η ΟΛΜΕ.

Η ΟΛΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα πως σε ό,τι αφορά τις «φορολογικές ελαφρύνσεις» από τις οποίες σε πρόσφατη συνάντηση με την ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας ισχυρίστηκε ότι θα είναι ωφελημένοι οι εκπαιδευτικοί, η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2002, αφού αφορούν εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2001. Σε ό,τι αφορά τις εκπαιδευτικές δαπάνες, η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι η υποχρηματοδότηση συνεχίζεται και με το νέο κρατικό προϋπολογισμό και «η λαϊκή οικογένεια για άλλη μια χρονιά αναγκάζεται να διπλοπληρώνει την εκπαίδευση των παιδιών της, ενισχύοντας παράλληλα το σύστημα της παραπαιδείας με έναν ακόμη κρατικό προϋπολογισμό στα ταμεία των φροντιστηρίων, των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, των διαφόρων σχολών επαγγελματικής κατάρτισης κλπ». Για το πολυδιαφημισμένο ΕΠΕΑΕΚ 2 επισημαίνει ότι «αποσαφηνίζει τον προσανατολισμό της όποιας χρηματοδότησης στην εξυπηρέτηση της χρεοκοπημένης μεταρρύθμισης. Είναι χαρακτηριστικό, τονίζει η ΟΛΜΕ, ότι πάνω από το 75% των κονδυλίων κατευθύνεται στην ενίσχυση της κατάρτισης, σε βάρος της εκπαίδευσης και στην αξιολόγηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απήργησαν χτες δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Σε 24ωρη απεργία προχώρησε χτες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενώ στις 11 το πρωί εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του λεκανοπεδίου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Παιδείας. Η ΕΣΑΚ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο σημερινό συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος για να καταγγείλουν το πρωτοφανές μπαράζ αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης. «Αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την υγεία που μετατρέπει το κοινωνικό αγαθό της υγείας σε εμπορεύσιμο είδος, στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που καταργεί το συνεχές εργασιακό 8ωρο και "διευθετεί" τη σύγχρονη εργασιακή δουλεία, στο νομοσχέδιο "Πολιτεία" για τη δημόσια διοίκηση που εισάγει τη σύνδεση μισθού αποδοτικότητας και το σπαστό εργασιακό ωράριο», σημειώνει η ΕΣΑΚ. Σημειώνει, επίσης, ότι «με τη νέα εισοδηματική πολιτική της "αύξησης" εμπαιγμό του 2.2%, με τις παγωμένες στα απαράδεκτα περυσινά χαμηλά επίπεδα δαπάνες για την Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Κοινωνική Ασφάλιση, εμείς οι εργαζόμενοι γινόμαστε τα φθηνά υποζύγια και αυτού του προϋπολογισμού».

Στη χτεσινή απεργία συμμετείχαν οι δάσκαλοι της Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στο χώρο της Καμάρας στις 11 το πρωί και προειδοποίησαν πως, αν δεν αντιμετωπιστούν τα αιτήματά τους είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ