Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΠΗΕΑ
Ψήφο ταξική στη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»

Στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΠΗΕΑ (διοικητικοί υπάλληλοι), που ξεκινούν αύριο Τετάρτη και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 8 Οκτώβρη, στηρίζουμε και ψηφίζουμε «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), την παράταξη που εκφράζει τον ταξικό πόλο στην ΕΠΗΕΑ και συντονίζει τα δράση της με αυτήν του ΠΑΜΕ. Η ψήφος στη ΔΑΣ είναι ψήφος ταξική για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να δυναμώσουν οι αγώνες.

Στην εκλογική της διακήρυξη, η ΔΑΣ τονίζει ότι είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στην εργοδοσία, τους νόμους, τα κόμματα και το κράτος που εκφράζουν τα συμφέροντά των μονοπωλιακών ομίλων. «Να αναπτύξουμε μακριά από τους εγκάθετους της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων τη συμμαχία μας με τους άλλους εργαζομένους σε κάθε χώρο δουλειάς (δημοσιογράφους, τεχνικούς Τύπου και τηλεόρασης, κ.λπ.) αλλά και συνολικά με τα άλλα εργατικά και λαϊκά στρώματα στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και συμφερόντων, όχι μόνο για επιμέρους βελτιώσεις αλλά κύρια στη διεκδίκηση της κάλυψης του συνόλου των σύγχρονων αναγκών της εργατικής οικογένειας», σημειώνει.

Καλεί σε οργάνωση της πάλης των εργαζομένων από τα κάτω, να οργανωθούν επιτροπές αγώνα παντού, σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σύλλογο, που θα αντιπαλεύουν τις απολύσεις, τις περικοπές, αλλά ταυτόχρονα θα εμποδίζουν τη διακοπή του ρεύματος, του νερού, της Υγείας και της Παιδείας σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό, θα διεκδικούν μέτρα ανακούφισης για τους άνεργους και όχι «επιδότηση της εργασίας», δηλαδή των εργοδοτών! Συνδυασμένα όμως με την πάλη για τα επείγοντα θα παλεύει για τη ριζική αλλαγή, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και ο λαός θα διαφεντεύει τον πλούτο που παράγει. Μόνο έτσι το εργατικό κίνημα σε αυτές τις συνθήκες θα έχει αντοχές, και δε θα κινδυνεύει από κόπωση και απογοήτευση.

«Για να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός ρωμαλέου κινήματος ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου και του μνημονίου, για την προστασία του βιοτικού επιπέδου του λαού! Καμία αναγνώριση από το λαό του χρέους και των ελλειμμάτων! Να πληρώσει η πλουτοκρατία», σημειώνεται στην εκλογική διακήρυξη.

Στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ συμμετέχουν: Κική Βαλσαμάκη (ΝΕΑ), Στέλλα Βαρδαβάκη (συνταξιούχος), Δημήτρης Βασιάκος (ΕΘΝΟΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ - GOAL), Ευάγγελος Γιαλιτάκης (ΕΘΝΟΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ - GOAL), Ανθούλα Γιαννακοπούλου («902»), Δημήτρης Γιαννίτσης (1-2-Χ), Βαγγέλης Γκιλάκης (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), Βασίλης Γραβάνης («902»), Αλέξης Γώγος (ΕΘΝΟΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ - GOAL), Γιώργος Διαμαντόπουλος (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), Ελένη Καραγιάννη - Τασσοπούλου («902»), Μαρία Κατάκου (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), Φάνης Καψάλης (ΕΘΝΟΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ - GOAL), Ιωάννα Κόκκορη (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), Γιώργος Κόλλιας (ΚΑΝΑΛΙ 10), Σέβη Κοσμοπούλου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), Θωμάς Κοτσαμπάς (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), Ελένη Κοτσαύτη (902), Απόστολος Κουρας (MEGA), Αλεξία Κουρή (ΑΠΕ), Μαρίττα Κουρουνιώτου (ΕΘΝΟΣ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ - GOAL), Στράτος Κουτσοβίλης (ΜΕΤΡΟ), Αθανάσιος Κωνσταντινόπουλος (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ), Αικατερίνη Μαυρουδή (ALTER), Μπάμπης Μελισσός (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), Κωνσταντίνος Μπάρλας (ΣΚΡΙΠ), Αντώνης Ντούλας (MEGA), Δημήτρης Παρασκευάς (ΔΟΛ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ), Ειρήνη Πουντίδου - Μάρκου (STAR), Παναγιώτης Σαντζαρίδης (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), Φρόσω Τοσούνη (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ), Κωνσταντίνος Τσαρούχας (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), Χρήστος Τσώκος (ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ), Καίτη Φειδάκη (ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ