Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν χτες στο Βουκουρέστι
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν χτες στο Βουκουρέστι
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.--

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν χτες στους δρόμους της ρουμανικής πρωτεύουσας, το Βουκουρέστι, και συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της κυβέρνησης στην πλατεία Βικτόρια, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων Εκπαίδευσης (FSLI). Διαμαρτύρονταν για τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση που ανάμεσα στα άλλα αφορούν μείωση κατά 25% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, την απόλυση 15.000 εργαζομένων στον τομέα της εκπαίδευσης, τη μείωση κατά 40% στα εισοδήματα, αλλά και την έλλειψη προσωπικού σε πολλά σχολεία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν.

Πάνω από 5.000 εκπαιδευτικοί απαίτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Εμίλ Μποκ και αξιοπρεπείς μισθούς, την καθιέρωση κατώτατου μισθού στα 750 λέι το 2011, ένα νέο νόμο για την παιδεία που θα μεταρρυθμίσει το σύστημα της παιδείας και να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της παιδείας.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών απαίτησαν να συναντηθούν με τον Πρόεδρο Τραιάν Μπασέσκου, σημειώνοντας πως αν αυτός δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην εκπαίδευση και στους άλλους τομείς, τότε το φθινόπωρο αυτό αναμένεται «θερμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ