Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Τρομολαγνείας συνέχεια

ΠΑΡΙΣΙ.--

Σε επιχειρήσεις «σκούπα» προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας - DCRI - στο νότο, με στόχο, κυρίως, περιοχές όπου είχε εντοπιστεί, όπως ανακοίνωσε, ύποπτη δράση ισλαμιστικών κύκλων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, έγιναν τουλάχιστον 12 συλλήψεις, οι οποίες, όμως, αφορούν σε δύο διαφορετικές υποθέσεις.

Οι τρεις χτεσινές συλλήψεις έγιναν στη Μασσαλία και στο Μπορντό. Οι συλληφθέντες όπως ισχυρίζονται οι αρχές, «σχετίζονται με ένα δίκτυο στρατολόγησης μαχητών για το Αφγανιστάν, το οποίο άρχισε ν' αποκαλύπτεται μετά τη σύλληψη ενός Γάλλου υπηκόου στη Νάπολη, πριν από λίγα 24ωρα, του οποίου την έκδοση έχει ζητήσει το Παρίσι». Για τις υπόλοιπες εννιά συλλήψεις, οι γαλλικές αρχές δεν έχουν κάνει καμία επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα, όμως, με διαρροές σχετίζονται με το συναγερμό που έχει κηρυχθεί στη χώρα, εδώ και αρκετές μέρες, μετά από πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση σε βάρος της χώρας. Σχολιάζοντας την οδηγία που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τους Αμερικανούς υπηκόους, το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών υποστήριξε ότι έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα και άφησε να εννοηθεί ότι οι έρευνες αλλά και οι συλλήψεις που έγιναν μέχρι στιγμής σχετίζονται με κάποιο ισλαμιστικό δίκτυο που συνδέεται με την «αλ Κάιντα του Μάγρεμπ». Στην ίδια λογική και τα διεθνή αστικά ΜΜΕ που ανήκουν σε κεφαλαιοκράτες καλλιεργούν την τρομοϋστερία, προσπαθώντας να φοβίσουν τους λαούς, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που η αγανάκτηση φουντώνει από τα σκληρά αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ