Τετάρτη 6 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Δωρεάν μετακίνηση φοιτητών και σπουδαστών
  • 15 λεωφορεία στην Πάτρα μετέφεραν «δωρεάν» φοιτητές και σπουδαστές μετά από κινητοποίηση του ΜΑΣ
  • Κινητοποιήσεις για δωρεάν σίτιση και μετακινήσεις έγιναν και στην Κοζάνη

Το αίτημα για δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές ανέδειξαν με τις κινητοποιήσεις τους οι Επιτροπές Αγώνα στην Κοζάνη (φωτό αρχείου)
Το αίτημα για δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές ανέδειξαν με τις κινητοποιήσεις τους οι Επιτροπές Αγώνα στην Κοζάνη (φωτό αρχείου)
Μια δυναμική κινητοποίηση για το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν μετακίνηση έκανε, προχτές, η Γραμματεία Πάτρας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Η κινητοποίηση έγινε στα λεωφορεία που πηγαίνουν προς το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, με αίτημα να μην πληρώσει κανείς φοιτητής ούτε ένα ευρώ για μετακίνηση. Η Γραμματεία Πάτρας, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι η κίνηση «ενόχλησε τους ιδιοκτήτες του ΚΤΕΛ ΑΕ που προσπάθησαν με κάθε μέσο να τη σαμποτάρουν: Σταματούσαν τα λεωφορεία, απειλούσαν φοιτητές. Εφτασαν μέχρι και να καλέσουν την αστυνομία και να πάρει τα στοιχεία από δύο σπουδαστές! Χάρις στην ανταπόκριση των πολλών φοιτητών που βρίσκονταν στις στάσεις όμως δεν τους πέρασε. Γύρω στα 15 λεωφορεία ανέβηκαν χωρίς να πληρώσει κανένας».

Το ΜΑΣ τονίζει ότι «η σημερινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ με το νέο νόμο - πλαίσιο μπάζει με ξετσίπωτο τρόπο τους εργολάβους και τους επιχειρηματίες μέσα στις σχολές, το ΜΑΣ δε θα τους αφήσει σε χλωρό κλαρί. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι να πάρουμε τη δουλειά, τη μόρφωση, την υγεία που έχει ανάγκη ο λαός και όχι τα μονοπώλια».

Ανάλογες κινητοποιήσεις και στην Κοζάνη

Με αίτημα ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για τη δήθεν δωρεάν Παιδεία, το ΜΑΣ και οι επιτροπές αγώνα του ΤΕΙ Κοζάνης πραγματοποίησαν δυναμικές παρεμβάσεις χτες και προχτές και διοργανώνουν νέες τις επόμενες μέρες.

Τη Δευτέρα με δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στη Λέσχη του ΤΕΙ κατάφεραν να φάνε δωρεάν όλοι οι σπουδαστές και να μην πληρώσουν οι επί πτυχίω φοιτητές αλλά και όσοι δεν έχουν κάρτα σίτισης.

Χτες Τρίτη, μπλόκαραν τα μηχανήματα επικύρωσης των εισιτηρίων και πολλοί σπουδαστές μετακινήθηκαν δωρεάν. Να σημειώσουμε πως ακόμα δεν έχουν δοθεί τα πάσο στους φοιτητές.

Το ΜΑΣ και οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Κοζάνης, καλούν τους σπουδαστές σε νέα κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη στη διάρκεια της «συνάντησης ευαισθητοποίησης» που διοργανώνει το ΤΕΙ, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει ενημέρωση από ειδικούς του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης («Bologna Experts), με εξειδίκευση σε θέματα κυρίως αναγνώρισης αλλά και σε άλλα θέματα όπως η αξιολόγηση κλπ.

Οι Επιτροπές Αγώνα καλούν τους σπουδαστές να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση που διοργανώνουν μαζί με το ΠΑΜΕ και τους μαθητές, αύριο Πέμπτη στις 12 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ