Παρασκευή 8 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και στην εξαμηνιαία έκθεσή του το ΔΝΤ αναφέρει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες αυτές θα φθάσει στο 5,7% φέτος. Πρόκειται για σημαντική διαφορά σε σχέση με τις εκτιμήσεις που έγιναν τον Ιούλιο, για ανάπτυξη με ρυθμό 4,8%.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ.-- Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας υπέβαλε στις αρχές των ΗΠΑ επίσημο αίτημα για πλήρη αποκάλυψη των λεπτομερειών σχετικά με την εσκεμμένη μόλυνση 1.500 πολιτών της Γουατεμάλας που χρησιμοποιήθηκαν εν αγνοία τους ως πειραματόζωα από Αμερικανούς επιστήμονες με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες από το 1946 ως το 1948.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Πέντε Ιρανοί (οι τέσσερις άνδρες των σωμάτων ασφαλείας) σκοτώθηκαν και άλλοι εννιά άμαχοι τραυματίστηκαν από επίθεση αγνώστων ενόπλων κατά περιπολίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας του Ιρανικού Κουρδιστάν. Οι αρχές επέρριψαν ευθύνες στις κουρδικές ένοπλες οργανώσεις που δρουν στην περιοχή, με κυριότερη όλων των PJAK.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Το αντιπολιτευόμενο «Εργατικό Κόμμα» της Γεωργίας κατέθεσε αγωγή κατά του Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης με την κατηγορία πως προέβη σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ειδικά για τη χρήση «χημικών και ακουστικών όπλων» για να διαλύσει συγκέντρωση της αντιπολίτευσης το 2007, δημοσίευσε χτες η ρωσική εφημερίδα «Κόμερσαντ».

ΚΙΕΒΟ.-- Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να επιβάλει ποσοστώσεις στις εξαγωγές των δημητριακών της έως το τέλος του 2010, εξαιτίας του καύσωνα που έπληξε τη χώρα, και να επιτρέψει την πώληση 2 εκατομμυρίων τόνων καλαμποκιού, 500.000 τόνων σταριού και 500.000 τόνων κριθαριού, ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αρτεμ Πετρένκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ