Κυριακή 10 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Διδώ Γιόβα

Καθηγήτρια στο ΕΜΠ, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος κεντρικού τομέα Αττικής

Οι εκλογές αυτές είναι καθαρά πολιτικές και η ψήφος του κάθε πολίτη πρέπει να είναι μία συνειδητά πολιτική πράξη, που θα λέει όχι στον εργασιακό μεσαίωνα με μανδύα εκσυγχρονισμού, όχι στους «συμπαθητικούς» συνοδοιπόρους της κυβέρνησης, όχι στην αναδυόμενη ακροδεξιά, όχι στην αδιέξοδη αποχή.

Η ψήφος του ΚΚΕ στις εκλογές σημαίνει καταδίκη της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, του μνημονίου, των άγριων μέτρων που επιβλήθηκαν και των νέων βάναυσων μέτρων που θα έρθουν μετεκλογικά.

Σημαίνει ακόμα καταδίκη της πολιτικής της ΝΔ, για τη συνενοχή της στο παρελθόν και τώρα. Η ΝΔ εφάρμοσε όλους τους νόμους του ΠΑΣΟΚ κι αυτό με τη σειρά του όχι μόνο δεν καταργεί, αλλά «χειροτερεύει» τους νόμους της ΝΔ.

Το μήνυμα των εκλογών πρέπει να είναι εκκωφαντικό και να εκφράζει την αγανάκτηση του λαού, αλλά όχι μόνον αυτή. Να εκφράζει την αποφασιστικότητα του λαού να αγωνιστεί για την ικανοποίηση των αναγκών του, στην εργασία, στην υγεία, στην παιδεία, στην ασφάλιση. Να δυναμώνει το ΚΚΕ που είναι στο κέντρο των αγώνων προς έναν άλλο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ