Κυριακή 10 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Οι επενδύσεις και τα δάνεια των επιχειρηματικών ομίλων της Κίνας, της ΕΕ, των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Κατάρ δεν γίνονται για να καλύψουν τις λαϊκές ανάγκες, ούτε βέβαια πρόκειται να εξαλείψουν το οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι περιορισμένες και με μισθούς που θα υπάγονται σε κατάπτυστες επιχειρησιακές συμβάσεις μεταξύ των μονοπωλίων και των εργαζομένων. Οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών δεν πρόκειται να μειωθούν, όπως δε μειώθηκαν και τα προηγούμενα χρόνια, όταν για παράδειγμα ο ΟΤΕ παραδόθηκε στους Γερμανούς, ή όταν άνοιξαν οι πόρτες της ΔΕΗ στους ιδιώτες, με την τιμή του ρεύματος να τραβάει την ανηφόρα.

Ο λαός θα συνεχίσει να παράγει ασύλληπτο πλούτο με ακόμα πιο ληστρικούς όρους, με πτώση του βιοτικού επιπέδου, με αύξηση της σχετικής και απόλυτης φτώχειας. Το περιβάλλον θα επιβαρυνθεί περισσότερο, με άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Ο λαός δεν πρόκειται να αποκομίσει κανένα όφελος και από την παραπέρα περιπλοκή των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, κύρια στον ενεργειακό τομέα. Η ανισομετρία στην ανάπτυξη των κλάδων θα μεγαλώσει, όπως θα ενταθεί και η εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές.

Η οριστική εξάλειψη της ανεργίας, η διάθεση φτηνών προϊόντων και υπηρεσιών, η ανάπτυξη όλων των απαραίτητων για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κλάδων, δεν μπορεί να πραγματωθεί μέσα στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Το ΚΚΕ απευθύνεται με ξεκάθαρο λόγο στους εργαζόμενους και προτείνει το δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία, θα μετατραπούν σε λαϊκή περιουσία. Σε αυτό το πλαίσιο η παραγωγή, οι κλάδοι της ενέργειας, της μεταποίησης, των μεταφορών θα σχεδιάζονται πανεθνικά, κεντρικά, επιστημονικά και θα υλοποιούνται με λαϊκή συμμετοχή και κρατικό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ