Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αμφισβητούν την ιθαγένεια στους αλλοδαπούς

Ακόμη και η κουτσουρεμένη ιθαγένεια που δόθηκε σε πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας, αμφισβητείται από τη Δικαιοσύνη. Ο σύμβουλος επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος για το ζήτημα της συνταγματικότητας του νόμου 3838/2010 που προβλέπει την απόδοση ιθαγένειας σε αλλοδαπούς που διαμένουν στη χώρα μας, θα προτείνει στο Δ' Τμήμα του ΣτΕ να παραπεμφθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα, ο Ε. Αντωνόπουλος θα προτείνει να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ και το αν έχουν δικαίωμα ψήφου οι αλλοδαποί στις δημοτικές εκλογές. Ο ίδιος στην εισήγησή του θα αναφέρει ότι η ψήφος στους αλλοδαπούς θα μπορούσε να γίνει μόνο μετά από συνταγματική αναθεώρηση.

Η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγή Ελληνα πολίτη, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30/4/2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, καθώς και η από 7/5/2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που καθορίζουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά για την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και στους υπηκόους τρίτων χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελλαδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ