Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
Αποζημίωση σε εργαζόμενο για βλάβη στην υγεία του

Διαρροή 150 λίτρων θειικού οξέος από τις εγκαταστάσεις γνωστής γαλακτοβιομηχανίας στην Αθήνα προξένησε αποφρακτική πνευμονοπάθεια βρογχικού άσθματος σε εργαζόμενο που δούλευε ως φύλακας, σε παρακείμενη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Οι υπεύθυνοι της γαλακτοβιομηχανίας αποσιώπησαν το γεγονός της διαρροής και δεν ενδιαφέρθηκαν να ενημερώσουν τους εργαζόμενους της παρακείμενης αντιπροσωπείας αυτοκινήτων για να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, όπου ο Αρειος Πάγος επιδίκασε αποζημίωση 20.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη ο φύλακας.

Ο εργαζόμενος φύλακας υποβλήθηκε σε εξετάσεις στη Νευρολογική Κλινική του ΝΜΤΣ και στον «Ευαγγελισμό», όπου οι γιατροί γνωμάτευσαν «αποφρακτική πνευμονοπάθεια του τύπου του βρογχικού άσθματος μεικτής αιτιολογίας», ενώ η πάθηση αποδόθηκε «σε εξωγενείς παράγοντες και στο εργασιακό περιβάλλον».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαρροή θειικού οξέος που προκλήθηκε από θραύση του πλαστικού αγωγού, προκάλεσε ακόμη και αλλοιώσεις σε ολοκαίνουρια αυτοκίνητα τα οποία βρίσκονταν παρκαρισμένα στη γύρω περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ