Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
Υποχρηματοδότηση και ομηρία εκπαιδευτικών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) και των σχολών που ανήκουν στον Οργανισμό, αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Πολιτισμού - Τουρισμού και Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος και Γιάννης Πρωτούλης. Σημειώνουμε ότι στον ΟΤΕΚ ανήκουν μια σειρά σχολές όπως οι δυο Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης που βρίσκονται στη Ρόδο και στον Αγιο Νικόλαο Κρήτης, καθώς και πάνω από είκοσι ΕΠΑΣ και ΙΕΚ και τέσσερις σχολές ξεναγών.

Σύμφωνα με το κείμενο της Ερώτησης του ΚΚΕ:

«Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι σπουδαστές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης. Συνέπεια της πολιτικής που μειώνει τις δημόσιες δαπάνες και στον τομέα της εκπαίδευσης, ανοίγοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τη διείσδυση των επιχειρηματιών, προκειμένου να αντλήσουν κέρδη από τη μη ικανοποίηση των λαϊκών και νεανικών αναγκών σε αυτόν τον τομέα.

Παρόλο το γεγονός ότι ο αριθμός των νέων που φοιτούν στις Σχολές αυτές αυξάνεται (3.200 για τη νέα χρονιά, ενώ πέρσι ήταν 2.500), δεν υπάρχει πρόνοια κάλυψης των τεράστιων διδακτικών αναγκών. Μάλιστα, η πλειονότητα των θέσεων εργασίας καλύπτεται από συμβάσεις ορισμένου χρόνου και οι εργαζόμενοι - εκπαιδευτές βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο 1.058 εργαζομένων, μόνο οι 153 είναι μόνιμοι. Ως προς το εκπαιδευτικό δυναμικό, 515 είναι οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου και οι ωρομίσθιοι.

Κρίσιμο πρόβλημα αποτελεί και το ζήτημα του οικονομικού προϋπολογισμού. Για το οικονομικό έτος 2010, ο αρχικά εγκεκριμένος προϋπολογισμός του ΟΤΕΚ, ποσού 17.500.000 ευρώ για τη βασική του λειτουργία, το Μάη με απόφαση του υπουργού Οικονομικών περικόπηκε στα 15.750.000 ευρώ. Στις 31/08/2010 με νεότερη απόφαση του υπ. Οικονομικών (ΑΠ.2/58903/0020) έγινε περαιτέρω περικοπή του προϋπολογισμού στα 13.125.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, είναι δεδομένο ότι για να συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΟΤΕΚ το 2011 απαιτείται ποσό 20.000.000 ευρώ».

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους δύο υπουργούς:

  • Αν προτίθενται να καλύψουν μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό τις ανάγκες λειτουργίας του Οργανισμού.
  • Αν προτίθενται να προχωρήσουν στην άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, διοικητικών και εκπαιδευτικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καταργώντας τον κατάπτυστο θεσμό της ομηρίας, του ωρομίσθιου και γενικότερα του ελαστικά εργαζόμενου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ