Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
«Να ανοίξει τώρα η Σχολή»

Σε διαρκείς κινητοποιήσεις βρίσκονται οι καταρτιζόμενοι του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμΕΑ Γαλατσίου

Από τη χτεσινή κινητοποίηση - συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Γαλατσίου από τους καταρτιζόμενους του ΚΕΚ ΑμΕΑ
Από τη χτεσινή κινητοποίηση - συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Γαλατσίου από τους καταρτιζόμενους του ΚΕΚ ΑμΕΑ
«Να ανοίξει τώρα η Σχολή», «Τέρμα πια στην κοροϊδία, θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία», απαίτησαν οι καταρτιζόμενοι του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμΕΑ (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου, που πραγματοποίησαν χτες κινητοποίηση στη Σχολή, έχοντας στο πλευρό τους καθηγητές και τους γονείς τους, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΚΕΑΤ. Τη συμπαράστασή τους στην κινητοποίηση εξέφρασαν ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και άλλοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απ' την Αθήνα και άλλους δήμους, καθώς και ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

Οι καταρτιζόμενοι, οι γονείς και οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι λίγες μέρες πριν το τέλος του Οκτώβρη και η Σχολή όχι μόνο δεν έχει ανοίξει, αλλά δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε ένα ευρώ χρηματοδότηση για τη λειτουργία της, δεν έχει γίνει καν η προκήρυξη για τους πρωτοετείς μαθητές, ενώ οι 60 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι απ' το Μάη. Η κυβέρνηση όχι μόνο δε δεσμεύεται για τη συνέχιση λειτουργίας της Σχολής, αλλά εμπαίζει και τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους εργαζόμενους μοιράζοντάς τους... συμπάθεια.

«Η Σχολή συρρικνώνεται επικίνδυνα και κινδυνεύει να κλείσει. Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι δεν έχει γίνει φέτος προκήρυξη για τους πρωτοετείς μαθητές. Πρόκειται για τη μοναδική επαγγελματική σχολή για ΑμΕΑ στην Αττική και τη Νότια Ελλάδα, που προσφέρει τη δυνατότητα σε περίπου 200 νέους κάθε χρόνο να εκπαιδευτούν, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν. Τώρα καταδικάζουν αυτούς τους νέους ανθρώπους να είναι φυλακισμένοι στο σπίτι τους», κατήγγειλαν οι καθηγητές. «Παλεύουμε ελπίζοντας σε μια καλύτερη ζωή και τώρα βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο. Για τους περισσότερους από μας η Σχολή είναι η μοναδική διέξοδος, αφού ούτως ή άλλως η ζωή μας είναι πολύ δύσκολη και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρούμε δουλειά. Τώρα μας κόβεται και αυτή η διέξοδος», υπογράμμισαν οι μαθητές. Κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση δίνει δισ. ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο και ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη Σχολή.

«Κλείνουνε σχολές, φτώχεια, ανεργία, καμία θυσία για την πλουτοκρατία», «Τσουβάλια ευρώ στους τραπεζίτες, τα ειδικά σχολεία κάνατε αποθήκες», φώναξαν οι καταρτιζόμενοι, γονείς, εργαζόμενοι και φορείς που πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Γαλατσίου μπροστά απ' τη Σχολή. Απαίτησαν να δοθούν όλα τα αναγκαία κονδύλια για να λειτουργήσει πλήρως και άμεσα η Σχολή, την αναβάθμισή της, μαζικές προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού και τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, δουλειά για όλους τους απόφοιτους με ευθύνη του κράτους.

Οι καταρτιζόμενοι, γονείς και εργαζόμενοι προγραμματίζουν νέα αγωνιστική κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι. Προγραμματίζουν ακόμα αγωνιστική παρέμβαση στην παρέλαση της Αθήνας στις 28 Οκτώβρη και κινητοποίηση στη Βουλή τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ