Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εκβιάζει τους καθηγητές το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο «θυμήθηκε» να στείλει έγγραφο για την υποχρεωτικότητα της επιμόρφωσης δύο μέρες μετά την απόφαση των εκπαιδευτικών για αποχή

Με έγγραφο - εκβιασμό απάντησε η κυβέρνηση στην αποχή που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί από την πρώτη φάση της επιμόρφωσης μέχρι να καταβληθούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστούνται από διάφορες εργασίες από το 2006... Το έγγραφο υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Β. Κουλαϊδής, και «καλεί» τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «να ενημερώσουν όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς ότι οφείλουν να παρακολουθήσουν όλοι ανεξαιρέτως το Πρόγραμμα της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης». Μάλιστα, σημειώνεται ότι «η παρακολούθησή του είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προαγωγή τους» κ.ά.

Παρόλο που το έγγραφο φαίνεται να είναι «τυπικό» (ξεκινά με τη φράση «ως γνωστόν, κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται προγράμματα Εισαγωγικής Επιμόρφωσης»...), είναι φανερό πως το υπουργείο επέλεξε το χρονική στιγμή που θα στείλει την ενημέρωση. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ πήρε την απόφαση στις 19 Οκτώβρη και στις 21 Οκτώβρη το υπουργείο «θυμήθηκε» να ενημερώσει για τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση. Βέβαια, «ξέχασε» τις δικές του υποχρεώσεις για τα δεδουλευμένα (ή αλλιώς την απλήρωτη εργασία) που χρωστάει στους εκπαιδευτικούς (απλήρωτες υπερωρίες, απλήρωτοι επιμορφωτές, οδοιπορικά, ΠΔΣ, βαθμολογικά κ.ά.)!

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ήρθε μετά από πρόταση του ΠΑΜΕ, το οποίο καλεί τους εκπαιδευτικούς (επιμορφωτές και επιμορφούμενους) να δώσουν τη μάχη της αποχής, σημειώνοντας: «Ούτε ένας στην αίθουσα της επιμόρφωσης! Ολοι έξω από τα κέντρα επιμόρφωσης για την ενημέρωση των επιμορφούμενων συναδέλφων με ομιλίες και ενημερωτικό υλικό»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ