Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Την εθνικοποίηση της τοπικής θυγατρικής του αμερικανικού ομίλου «Owens-Illinois Manufacturing» για σφοδρές παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας ανακοίνωσε με την επιστροφή του από τη δεκαήμερη παγκόσμια περιοδεία του ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Αδικη και υπερβολική χαρακτηρίζει η πλειοψηφία των Βρετανών πολιτών την περικοπή των δαπανών που ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα η κυβέρνηση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του «Populus» το 58% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι ο αντίκτυπος των περικοπών θα είναι άδικος, ενώ το 20% των ψηφοφόρων είναι πιο απαισιόδοξοι τώρα σε σχέση με τον Ιούνιο. Ανάλογα και τα ευρήματα της δημοσκόπησης του ινστιτούτου ICM για λογαριασμό της εφημερίδας «Guardian».

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Το πράσινο φως για την κατασκευή του μεγαλύτερου συγκροτήματος παραγωγής ηλιακής ενέργειας στον κόσμο έδωσε η αμερικανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων, Κεν Σαλαζάρ. Το έργο έχει αναλάβει η εταιρεία «Solar Millennium LLC» και θα κατασκευαστεί σε έκταση 2.842 εκταρίων κοντά στο Μπλάιθ της Καλιφόρνια ενώ η εταιρία μπορεί να λάβει δάνειο ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το υπουργείο Ενέργειας για να κατασκευάσει το έργο.

ΓΕΝΕΥΗ.-- Πάνω από 60.000 Σομαλοί άμαχοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους την περασμένη βδομάδα εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε ισλαμιστές και στρατό για τον έλεγχο της νοτιοδυτικής μεθοριακής πόλης Μπέλεντ-Χάουα.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Το μαζικό εμβολιασμό παιδιών κατά της πολιομυελίτιδας ανακοίνωσε χτες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την Αφρική.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας ενέκρινε χτες την ανάκληση των περίπου 140 στρατιωτών που έχουν στο Κοσσυφοπέδιο ως το τέλος του χρόνου. Προχτές, η Μικρονησία, νησιωτικό κρατίδιο του Ειρηνικού, αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Μία ιαπωνική σημαία έξω από το ιαπωνικό προξενείο της νοτιοδυτικής πόλης Τσονγκτσίνγκ έκαψαν χτες περίπου 800 Κινέζοι «υπενθυμίζοντας» τις εδαφικές αξιώσεις του Πεκίνου σε επίμαχες βραχονησίδες της Ιαπωνίας με υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ