Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
«Δώσε δύναμη στη δύναμή σου - Ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ»

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ στις αυριανές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Το εξώφυλλο της Διακήρυξης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τις αυριανές εκλογές
Το εξώφυλλο της Διακήρυξης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για τις αυριανές εκλογές
Αύριο, λίγες μόνο μέρες πριν από τις τοπικές εκλογές, διεξάγονται οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ) Εκπαίδευσης, όπου συμμετέχουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί. Παρόλο που οι παρατάξεις του δικομματισμού προσπαθούν να αποπολιτικοποιήσουν τις συγκεκριμένες εκλογές, το αποτέλεσμά τους θα αξιοποιηθεί πολιτικά.

Εδώ και καιρό η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, στη διακήρυξη μπροστά στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, έχει καλέσει δασκάλους και καθηγητές να στείλουν «μήνυμα αντεπίθεσης», ψηφίζοντας «ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ», σημειώνοντας ότι «είναι κάλπικη η επιχειρηματολογία ότι οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν είναι σαν τις άλλες, ότι εδώ "ψηφίζεις για τον αιρετό σου", "δεν είναι πολιτικές" κλπ.».

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, σημειώνει, δεν υπηρετούν τον εκπαιδευτικό «κυρίως γιατί το γενικότερο θεσμικό - νομικό - πολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούνται» «είναι εκ βάθρων αντιλαϊκό, αντιδραστικό», είναι «χώρος ενσωμάτωσης κι όχι εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών, χώρος ρουσφετιού, εξαγοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων. Με τον "Καλλικράτη" και το ν.3848/2010 που μόλις πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχουν αλλάξει προς το αντιδραστικότερο. Θεσμοθετούνται ως μοχλοί υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ, του "νέου σχολείου", της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση».

Καλεί τους εκπαιδευτικούς με την ψήφο τους - και στις αυριανές εκλογές, αλλά και στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση - να ψηφίσουν με κριτήριο τις ανάγκες τους, καταδικάζοντας την αντιλαϊκή πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - Πλουτοκρατίας - ΕΕ, λέγοντας ΟΧΙ στον «Καλλικράτη» και το «νέο» σχολείο της αγοράς, στην «αξιολόγηση». Με τη στήριξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι εκπαιδευτικοί, μέσα σε ένα μαζικό, ισχυρό, ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μπορούν να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, των ανέργων, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, αφορολόγητο όριο το μισθό του νεοδιόριστου, απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή, άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, υπεράσπιση του ωραρίου και της οργανικότητας της θέσης.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταψηφίσουν τις παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ που είναι «το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού, τα "πρώτα βιολιά" και στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την προώθηση των αντιδραστικών - αντιεκπαιδευτικών αλλαγών. Οι αιρετοί τους αποδείχτηκαν "κρατικοί υπάλληλοι" και κατ' επάγγελμα διαφθορείς συνειδήσεων, αρχιμάστορες των πελατειακών σχέσεων, της συναλλαγής και του ρουσφετιού». Παράλληλα, σημειώνει ότι δεν πρέπει να παραπλανηθούν απ' τη λεγόμενη ...εκπαιδευτική αριστερά (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), αλλά να τους γυρίσει την πλάτη, αφού «πουλούν ακριβώς την ίδια εκδούλευση» και η κοινή τους εκλογική κάθοδος «για την εκλογή "αριστερού αιρετού" είναι ενότητα ...για την "καρέκλα", τακτική διεύρυνσης των πελατειακών τους σχέσεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηλεκτρονικές εκλογές κόντρα στη βούληση των εκπαιδευτικών (2022-10-07 00:00:00.0)
Διακήρυξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (2016-10-14 00:00:00.0)
Εξω ο φασισμός από την εκπαίδευση (2014-10-21 00:00:00.0)
Στήριξη των ψηφοδελτίων της ΕΣΑΚ - ΔΕΕ (2012-11-03 00:00:00.0)
Να γίνει η αγανάκτηση δύναμη (2010-11-28 00:00:00.0)
Σημαντικές επιτυχίες της ΔΕΕ (1996-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ