Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΚΟΝΤΙ»: Κινητοποίηση ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας να προχωρήσει σε 60 απολύσεις πραγματοποιούν σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της πολυεθνικής μετάλλου «ΚΟΝΤΙ», στο Βόλο. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, απευθύνει σε όλους τους μεταλλεργάτες και το λαό της Μαγνησίας, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας». Οπως επισημάνθηκε σε Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου «είναι επιτακτικό καθήκον και ανάγκη να δυναμώσει σήμερα το αίσθημα αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας».

ΔΗΜΟΣ ΤΑΥΡΟΥ: Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στους δύο παιδικούς σταθμούς του Δήμου με κοινή απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο και του Συλλόγου Γονέων. Στους παιδικούς σταθμούς που φιλοξενούν περίπου 200 παιδιά, απολύθηκαν την περασμένη Παρασκευή οι τρεις εργαζόμενοι που δούλευαν με συμβάσεις έργου. Οι εργαζόμενοι και οι γονείς διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να τηρούνται οι κανονισμοί λειτουργίας τους και να φτιαχτεί και άλλος παιδικός σταθμός, ώστε να καλύπτει το σύνολο των αναγκών που υπάρχουν και να μην αποκλείεται κανένα παιδί.

«ΦΙΛΓΚΕΡΑΜ - ΤΖΟΝΣΟΝ»: Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει από το Σεπτέμβρη και τον τερματισμό των διαθεσιμοτήτων απαιτούν οι εργαζόμενοι της «ΦΙΛΚΕΡΑΜ Jonhson» που για δεύτερη βδομάδα συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ