Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Δε δίνουμε συγχωροχάρτι στην αντιλαϊκή πολιτική

Η Κοκκινιά του αγώνα έδωσε ηχηρό «παρών» στη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με ομιλητές τον Στέλιο Μπενετάτο και τον Γιάννη Μανουσογιαννάκη

Ο Στέλιος Μπενετάτος
Ο Στέλιος Μπενετάτος
«Η Κοκκινιά νυν και αεί θα είναι αραξοβόλι για τους αγωνιστές, θα είναι κάστρο αντίστασης απέναντι σε όσους θέλουν να περάσουν σχέδια αντιλαϊκά, αντεργατικά». Μ' αυτά τα λόγια ο Στέλιος Μπενετάτος, δήμαρχος Νίκαιας και υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χτες βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την Κυριακή, ώστε ο λαός να στείλει το δικό του μήνυμα και με την ψήφο του και με τον αγώνα του.

Παράλληλα, ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού για τις 15 Νοέμβρη μαζί με το ΚΚΕ στο Σύνταγμα. «Η δύναμή μας, τόνισε, είναι και το έργο μας όλο το διάστημα που ήμασταν στη διοίκηση του Δήμου Νίκαιας». «Οι εκλογές - πρόσθεσε - γίνονται με έναν εκβιασμό: 'Η ψηφίζετε ΠΑΣΟΚ ή εκλογές, ή ΠΑΣΟΚ ή αποσταθεροποίηση. Δηλαδή - έθεσε το ερώτημα - να σταθεροποιηθεί τι; Τι σταθερό έχει ο άνεργος, ο παππούς που του κόβουν τη σύνταξη ή ο συμβασιούχος; Οφείλουμε, τόνισε, να απαντήσουμε στον εκβιασμό όχι μόνο γιατί μας ετοιμάζουν χειρότερα, αλλά και γιατί δε δίνουμε συγχωροχάρτι στη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική».

Ο Στ. Μπενετάτος αναφέρθηκε αναλυτικά στους αγώνες που έδωσε η σημερινή Δημοτική Αρχή τα τελευταία οχτώ χρόνια που είναι στο τιμόνι της διοίκησης του δήμου. Αγώνες ενάντια στις χαφιεδοκάμερες, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για το χτίσιμο σχολείων, αλλά και για να αντιμετωπιστεί το οικονομικό χρέος του δήμου χωρίς να μετακυλιστεί το βάρος στους δημότες. Χωρίς να αυξήσει τα δημοτικά τέλη και τα τροφεία. Αφού αναφέρθηκε στη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στους εργαζόμενους όπου αντιστάθηκε στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και πάλεψε για μόνιμη και σταθερή δουλειά μονιμοποιώντας όλους τους συμβασιούχους, τόνισε «δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς θέλουμε το δήμο για να οργανώσουμε την πάλη του λαού ενάντια σ' αυτή την πολιτική». Μία από τις χαρακτηριστικές διαφορές που ανέφερε ανάμεσα στη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τους άλλους υποψηφίους είναι πως «εμείς τους ελεύθερους χώρους τους αξιοποιούμε δωρεάν προς όφελος των κατοίκων, οι άλλοι τους παραδίδουν στο μεγάλο κεφάλαιο όπως κατά κόρον συμβαίνει στο Ρέντη».

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Κοκκινιά
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην Κοκκινιά
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά. «Απ' εδώ, απ' την ηρωική Κοκκινιά - κάλεσε τους συγκεντρωμένους - να κοκκινίσουν οι κάλπες σ' όλη την Ελλάδα με το κόκκινο γαρίφαλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"». «Ανησυχούν - τόνισε - ότι το πολιτικό μήνυμα που θα βγει από την κάλπη θα είναι μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΕΕ. Στόχος τους - πρόσθεσε - είναι μετά τις εκλογές να εξαγγείλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας ότι εμείς εγκρίναμε αυτή την πολιτική, ψηφίζοντας τους υποψηφίους τους και τα αναχώματά τους. Γι' αυτό απευθυνόμαστε σε όλους που ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στον 1ο και το 2ο γύρο».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχο Πειραιά. Χαιρέτισαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας συνέβαλε με την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ