Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΙΚΑΡΙΑ
Σπίτι το σπίτι η μάχη του δεύτερου γύρου

Ο Στέλιος Σταμούλος
Ο Στέλιος Σταμούλος
Σε κάθε χωριό της Ικαρίας, άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι, με διευρυμένες μαζικές συσκέψεις σε καφενεία και πλατείες, ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Σταμούλο, δίνει με αποφασιστικότητα τη μάχη για την πρωτιά στο δεύτερο γύρο. Είναι μία σκληρή μάχη με αντίπαλο το μέτωπο των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑ.Ο.Σ., δηλαδή των κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, που στην Ικαρία, για να αντιμετωπίσουν το ΚΚΕ και το συνδυασμό που υποστηρίζει, συνενώθηκαν και κατεβάζουν κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιο τον Χρ. Σταυρινάδη.

Προχτές Δευτέρα, το βράδυ, έγινε εκδήλωση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο πολιτιστικό κέντρο του Ευδήλου, για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ομιλητές ήταν οι τρεις σημερινοί δήμαρχοι της Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Φανούρης Καρούτσος και Σπύρος Τέσκος. Ο πλούσιος διάλογος που αναπτύχθηκε, η μαζική παρουσία των Ικαριωτών που είχαν κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα, ανέδειξαν ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, η Ικαρία την Κυριακή το βράδυ να έχει δήμαρχο κομμουνιστή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι την Κυριακή το απόγευμα οι δυνάμεις του αντιΚΚΕ συνασπισμού διέδιδαν ότι θα πάρουν τον δήμο της Ικαρίας από την πρώτη Κυριακή, δίνοντας μάλιστα και ποσοστά της τάξης του 60%! Ωστόσο, οι Ικαριώτες κόντρα στις προσδοκίες του «μετώπου» των κομμάτων της πλουτοκρατίας, ψήφισαν μαζικά το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δίνοντάς του ποσοστό 43,92% έναντι του συνδυασμού του Σταυρινάδη που συγκέντρωσε ποσοστό 45,17%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ