Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Εκπρόσωπος Νιγηριανών ανταρτών της οργάνωσης MEND που δρα στο Δέλτα του Νίγηρα ανακοίνωσε χτες ότι κρατά ομήρους επτά αλλοδαπούς εργαζόμενους σε ξένες πετρελαϊκές εταιρίες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ινδονησία.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό, όταν φορτηγό, που μετέφερε μεταξύ άλλων και 80 άτομα, ανατράπηκε σε πόλη κοντά στα νότια σύνορα της χώρας με την Αγκόλα.

ΣΕΟΥΛ.-- ΗΠΑ και Ν. Κορέα δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές σε συνομιλίες που στόχευαν στην αναζωογόνηση της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου που έχει υπογραφεί εδώ και τρία χρόνια αλλά δεν έχει εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Στους 153 ανέρχονται οι νεκροί από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Μεράπι στην κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας, ανακοίνωσαν χτες οι τοπικές αρχές.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ανώτερο δικαστήριο της Γαλλίας έδωσε χτες εντολή για τη διενέργεια έρευνας πάνω στα περιουσιακά στοιχεία τριών Αφρικανών ηγετών, με βάση τις καταγγελίες δύο οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων πως ευθύνονται για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος αγοράζοντας επαύλεις, αυτοκίνητα και διατηρώντας τραπεζικούς λογαριασμούς. Η έρευνα αφορά στον πρόεδρο του Κογκό (Μπραζαβίλ) Ντένις Σάσου - Νγκουέσο, τον πρόεδρο της Γουινέας Ισημερινού Τεοντόρο Ομπιάνγκ και της Γκαμπόν Ομάρ Μπόνγκο.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της άμυνας, του διαστήματος, της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και της αντιτρομοκρατίας συζήτησαν με την κυβέρνηση της Αυστραλής πρωθυπουργού Τζούλια Γκίλαρντ οι Αμερικανοί υπουργοί Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ