Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με ημερομίσθιο!

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς, που διορίστηκαν με προγράμματα ΕΣΠΑ, σε ημερομίσθιους!

Το υπουργείο Παιδείας ζητά απ' τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που διορίστηκαν με προγράμματα ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του «νέου» σχολείου, να υπογράψουν σύμβαση «που τους μετατρέπει σε ημερομίσθιους με χαρακτηριστικά ωρομισθίων», καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Πρόκειται για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής, Εικαστικών, «υποστήριξης και ένταξης μαθητών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» κ.ά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας, το υπουργείο τούς ζητά να υπογράψουν συμβάσεις με τις οποίες:

  • Θα πληρώνονται μόνο τις μέρες λειτουργίας του σχολείου.
  • Η πληρωμή τους θα γίνεται όποτε ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη χρονοβόρα διαδικασία.
  • Δεν αναγράφεται στη σύμβαση το ποσό μισθού ή ημερομισθίου που θα παίρνουν.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι «το θέμα έφερε στη Βουλή (12 Οκτώβρη 2010) με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ και η κυβέρνηση (διά στόματος κ. Χριστοφιλοπούλου) απάντησε: "Η μόνη διαφορά τους είναι ότι αντί να προσλαμβάνονται από τις διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας που ασχολούνται με την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, επειδή πληρώνονται από το ΕΣΠΑ, προσλαμβάνονται από την ειδική υπηρεσία εφαρμογής. Αυτή είναι η μόνη διαφορά[...] Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι προσλαμβάνονται από την ειδική υπηρεσία εφαρμογής, έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα όπως ακριβώς όλοι οι συνάδελφοί τους αναπληρωτές. Επίσης, θα πληρωθούν άμεσα. Δεν θα χρονοτριβήσει η πληρωμή τους και δεσμεύομαι γι' αυτό"»! Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λέει ψέματα» και «η συμβιβασμένη ηγεσία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) τη στηρίζει», αφού σε ανακοίνωσή της (10/11/2010) η πλειοψηφία της ΔΟΕ λέει απλώς ότι... «παρακολουθεί στενά το θέμα».

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι «το "νέο" σχολείο του ΠΑΣΟΚ, προπομπός του οποίου είναι τα 800 ολοήμερα με ενιαίο αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, συνδεδεμένο με τους νέους δήμους και περιφέρειες του "Καλλικράτη", θα χρησιμοποιηθεί για να διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και θα γίνει εργαλείο για μετατροπή των νέων εκπαιδευτικών σε σύγχρονους "δούλους"».

Τέλος, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ ζητά «εδώ και τώρα: Πάρτε πίσω τη σύμβαση της ντροπής! Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών με μισθό του νεοδιόριστου 1.900 ευρώ και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ