Πέμπτη 11 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑμΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Καμία ανοχή στην προσπάθεια διάλυσης της Σχολής!

Νέα δυναμική κινητοποίηση έγινε χτες στο υπουργείο Εργασίας

«Η
«Η "αγάπη" της κυβέρνησης και η "συμπάθεια" της ολιγαρχίας μας πνίγουν, νισάφι πια», έγραφαν πικέτες που κρατούσαν οι μαθητές στη χτεσινή κινητοποίηση
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δε θα σταματήσουν να αγωνίζονται για να ανοίξει εδώ και τώρα το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου, ότι δε θα περάσει ο εμπαιγμός του υπουργείου Εργασίας και οι σχεδιασμοί για το κλείσιμο ή τη συρρίκνωση της σχολής, έδωσαν χτες οι καταρτιζόμενοι του ΚΕΚ ΑμΕΑ, οι γονείς τους και οι εργαζόμενοι στο Κέντρο, με μια ακόμα αγωνιστική κινητοποίηση στο υπουργείο.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, μόρφωση, δουλειά και όχι ανεργία», φώναξαν στο υπουργείο οι μαθητές και εργαζόμενοι, έχοντας στο πλευρό τους τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων. Θυμίζουμε ότι η Σχολή δεν έχει ανοίξει ακόμα, οι 220 καταρτιζόμενοι είναι «ξεκρέμαστοι» και οι 60 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι απ' το Μάη. Οπως κατήγγειλαν στις 25 Οκτώβρη, όταν οι μαθητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο υπουργείο, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης δεσμεύτηκε να καταθέσει τροπολογία για τη σχολή την ίδια μέρα. «Μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει κατατεθεί τίποτα, αλλά απ' ό,τι φαίνεται στόχος τους είναι η αλλαγή του χαρακτήρα της σχολής, η συρρίκνωσή της και τελικά η διάλυσή της», κατήγγειλαν. Οι μαθητές, εργαζόμενοι, ανάπηροι απαίτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Αγανακτισμένοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα: «Οχι στους εμπόρους της αναπηρίας», «Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε» και στη συνέχεια σε αποκλεισμό της οδού Σταδίου μπροστά απ' το υπουργείο.

Ενώ αρχικά απ' το υπουργείο Εργασίας ενημέρωναν ότι δεν είναι κανείς εκεί απ' την πολιτική ηγεσία, τελικά μετά την αποφασιστική τους στάση, συναντήθηκαν με τον Γ. Κουτρουμάνη και απαίτησαν να δοθεί συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ανοίξει η σχολή μέσα στο Νοέμβρη, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, διασφάλιση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για τη λειτουργία της σχολής, καμία συρρίκνωση του αριθμού των καταρτιζομένων, των τμημάτων και των παροχών προς τους σπουδαστές. Ακόμα πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των καταρτιζόμενων που είναι άνεργοι και πλήρη κάλυψή τους με επιδόματα κλπ. για όσο διάστημα παραμένουν στην ανεργία.

Ο Γ. Κουτρουμάνης επικαλέστηκε «τεχνικά προβλήματα» για τη μη κατάθεση της τροπολογίας και είπε ότι παραμένει η δέσμευση να ανοίξει η Σχολή. Μετά τη συνάντηση κυκλοφόρησε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει ότι «η τροπολογία για τη λειτουργία της σχολής θα κατατεθεί με το άνοιγμα της Βουλής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο "Εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης - Εναρμόνιση της κείμενης νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουλίου 2006", που ήδη συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή».

Οι μαθητές, εργαζόμενοι, ανάπηροι υπογράμμισαν ότι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Ορίστηκε γενική συνέλευση στο ΚΕΚ ΑμΕΑ την ερχόμενη Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ