Σάββατο 13 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΕΘΝΗΣ Η ΑΠΗΧΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετιστήρια μηνύματα από όλο τον κόσμο

Συνεχίζουν να φτάνουν στην έδρα της ΚΕ συγχαρητήρια από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα

Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ συνεχίζουν να καταφτάνουν συγχαρητήρια μηνύματα για το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα που σημείωσε το Κόμμα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας

Εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής του ΚΚ Δανίας, ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Σβεν Ταρπ σημειώνει: «Η Εθνική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος Δανίας σας συγχαίρει εγκάρδια για την αξιοπρόσεκτη επιτυχία σας στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβρη.

Το αποτέλεσμα αναμφισβήτητα δείχνει πως ενισχύονται τα επαναστατικά και κομμουνιστικά κόμματα στην επιρροή των μαζών σε στιγμές κρίσης όταν στέκονται σταθερά στη γραμμή της ταξικής πάλης, με σωστή τακτική και στρατηγική γραμμή, κινητοποιώντας τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα στρώματα στην κατεύθυνση της αντιπαράθεσης με την κυρίαρχη καπιταλιστική τάξη και τα δεξιά και αριστερά του κόμματα, όχι μόνο ενάντια στις άμεσες συνέπειες της κρίσης, αλλά και με το όραμα της αντικατάστασης ενός σάπιου καπιταλιστικού συστήματος με το προηγμένο σύστημα του μέλλοντος, το σοσιαλισμό».

Κόμμα Κομμουνιστών του Μεξικού

Ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Κομμουνιστών του Μεξικού Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα με επιστολή του εκφράζει «τους αδερφικούς χαιρετισμούς μας στο σύνολο του ΚΚΕ και τις ταξικές αντιμονοπωλιακές δυνάμεις για τα αποτελέσματα που κέρδισαν στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", τα οποία και εκφράζουν μία δουλειά σε βάθος, για την ενδυνάμωση της πάλης, εν μέσω της κρίσης. Ξέρουμε ότι οι συνθήκες είναι δύσκολες, εν μέσω του αντικομμουνισμού, των αντιδραστικών μέσων, όσον αφορά τους εργαζόμενους.

Γνωρίζουμε πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες, με την εχθρική καμπάνια του κεφαλαίου, της σοσιαλδημοκρατίας και του οπορτουνισμού, ενάντια στο ΚΚΕ. Και για αυτό δίνουμε μεγαλύτερη αξία στην αύξηση του ποσοστού σας, αδελφό κόμμα.

Αυτό το εκλογικό προβάδισμα είναι σημαντικό σε ένα περιβάλλον όξυνσης της πάλης των τάξεων και στο οποίο οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με γενικές απεργίες, ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου προς τα δικαιώματά τους. Την ίδια στιγμή δείχνει και στις άλλες δυνάμεις του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος να σκεφθούν ότι ο δρόμος δεν πρέπει να είναι η υποταγή και η υιοθέτηση άλλων θέσεων πλην των ξεκάθαρων μαρξιστικών - λενινιστικών».

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας

Με χαιρετιστήριο μήνυμά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας απευθύνει «αγωνιστικούς χαιρετισμούς και συγχαρητήρια για τη θεαματική νίκη στις πρόσφατες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα. Αυτή η νίκη απέδειξε για ακόμα μία φορά την αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ, μεταξύ των πολιτών της Ελλάδας, που αναγνώρισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο Κόμμα της Αριστεράς στην Ελλάδα το οποίο μάχεται για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού».

Κομμουνιστικό Κόμμα Σουηδίας

Στο μήνυμά του, το μέλος της ΚΕ του ΚΚ Σουηδίας Πάτρικ Παβλόφ αναφέρει: «Συγχαίρουμε το ΚΚΕ για την επιτυχία του στις εκλογές του Νοέμβρη. Ο αγώνας σας και η ενίσχυση του ΚΚΕ εμπνέει και δυναμώνει και τους κομμουνιστές στη Σουηδία. Η επιτυχία του ΚΚΕ θα αναδειχθεί και στην εφημερίδα μας "Proletaren"».

Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστραλίας

Εκ μέρους της ΚΕ και των μελών του ΚΚ Αυστραλίας η Γενική Γραμματέας του κόμματος Χάνα Μίντλετον αναφέρει: «Επιθυμούμε να σας μεταφέρουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία του ΚΚΕ στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή.

Η σημαντική αύξηση των ψήφων που πήραν οι υποψήφιοι του Κόμματός σας, ενώ όλα τα άλλα μεγάλα και μικρότερα κόμματα είδαν την εκλογική τους δύναμη να μειώνεται, είναι ένδειξη πως οι κομμουνιστικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ελλάδας και ο ελληνικός λαός γενικότερα εκφράζουν το θυμό τους και την απόγνωσή τους κατά των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, του συντηρητικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και των ΔΝΤ και ΕΕ.

Οι εκλογές της Κυριακής δείχνουν πως οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν τη σημασία και έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, που είναι η μόνη απάντηση ικανή για να παλέψει η χώρα και να ξεφύγει από τη μέγκενη της καπιταλιστικής κρίσης και να ανοίξει ο δρόμος για μία λαϊκή κυβέρνηση, που θα υπερασπιστεί, θα αποκαταστήσει και θα διευρύνει τα λαϊκά δικαιώματα.

Σε αυτόν τον αγώνα, στον οποίο το ΚΚΕ παίζει ηγετικό ρόλο, σας ευχόμαστε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για το όφελος του ελληνικού λαού, για πραγματική δημοκρατία, πρόοδο και σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ