Τρίτη 16 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Σχέδιο για εναρμόνιση των επενδυτικών νομοθεσιών

Βγήκαν στη γύρα για επενδύσεις

Μέσα σε ένα ασφυκτικό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον για τους λαούς της Ευρώπης και της Μεσογείου, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να αναλαμβάνει δεσμεύσεις για την υλοποίηση ευρύτερων πολιτικών σχεδιασμών για λογαριασμό της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Ο επίσημος κρατικός φορέας για την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα, η εταιρεία «Invest in Greece», συμμετέχοντας στην «1η Επιχειρησιακή Συνάντηση της Μεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης» στη Νάπολη (12 - 13 του Νοέμβρη), «κατέθεσε πρόταση πολυμερούς συνεργασίας με όλους τους ομολόγους Οργανισμούς στη Μεσόγειο, για τη σύνταξη εισήγησης προς τα Κοινοβούλια των χωρών της Μεσογείου να εναρμονιστεί η σχετική με τις επενδύσεις νομοθεσία όλων των χωρών - μελών».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η πρόταση που κατατέθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Χ. Αλεξάκη, έχει ως απώτερο στόχο τη «διευκόλυνση των διεθνών επενδυτών, καθώς η εναρμόνιση θα οδηγήσει σε ένα φιλικότερο και ομοιογενές επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο γι' αυτούς, ανεξάρτητα από τη χώρα υποδοχής της επένδυσής τους». Αναφέρεται μάλιστα ότι η πρόταση «έτυχε θερμής υποδοχής από τους συνέδρους, και το PAM (σ.σ. η συνέλευση) ανέθεσε στην "Invest in Greece" την ηγεσία και το συντονισμό της σχετικής Ομάδας Εργασίας».

Η σχετική πρόταση είναι προφανώς αποτέλεσμα πολιτικών διεργασιών που προηγήθηκαν σε υψηλότατο επίπεδο, καθώς αποδέκτες είναι ένα σημαντικό πλήθος χωρών - μελών της Συνέλευσης: Αλβανία, Αλγερία, Ανδόρα, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Κροατία, Κύπρος, Αίγυπτος, Ελλάδα, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μονακό, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Παλαιστίνη, Πορτογαλία, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, ΠΓΔΜ, Τυνησία και Τουρκία.

Στο τραπέζι των συζητήσεων, οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία Βιομηχάνων της Ιταλίας και την Ενωση Βιομηχάνων Νάπολης, υπό την αιγίδα του Ιταλικού Κοινοβουλίου, μπήκαν και ζητήματα όπως: «η εξεύρεση εναλλακτικών για την τόνωση και διευκόλυνση του εμπορίου, η δημιουργία Μεσογειακής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, η δημιουργία περιφερειακής Τράπεζας Επενδύσεων, αλλά και τα μέτρα για την παγκόσμια προβολή της περιοχής ως ανταγωνιστικού επενδυτικού προορισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ