Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυταρχικά ΚΑΤάγματα

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά», που μεταφράζεται σε τρομοκρατικές ενέργειες αυταρχισμού απέναντι στους εργαζόμενους του ΚΑΤ οι οποίοι αγωνίζονται για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου, επιφύλαξαν για τις γιορτές ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Π. Βίγλας, και μέλη του ΔΣ του νοσοκομείου.

Οπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου, ο Π. Βίγλας επέβαλε στέρηση αποδοχών ενός μηνός στο γιατρό Χαρ. Αποστολάκο, διευθυντή τμήματος του νοσοκομείου, επειδή προ μηνός έπραξε το «έγκλημα» της συνέντευξης σε τηλεοπτικό μέσο με θέμα τα ασφυκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΑΤ. Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα απείλησε με απόλυση (διακοπή σύμβασης) δυο ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου, αυτή τη φορά επειδή διαμαρτυρήθηκαν, τον περασμένο Ιούνη (!), μέσω της ιστοσελίδας Ιντερνετ του πρωθυπουργικού γραφείου, για τις περικοπές και την καθυστέρηση πληρωμής των εφημεριών.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι αποφάσεις αυτές αποτελούν προάγγελο του κλίματος πειθάρχησης στους υγειονομικούς, που προωθείται και με το νόμο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Υγείας.

«Θεωρούμε ότι οι πρωτόγνωρες αυτές πρακτικές, σε μια εποχή γενίκευσης της αντιλαϊκής επίθεσης και του ολόπλευρου χτυπήματος της δημόσιας περίθαλψης, στόχο έχουν την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, μπροστά μάλιστα στο ενδεχόμενο γενικευμένων αγωνιστικών αντιδράσεων του υγειονομικού κινήματος στις αντιδραστικές ρυθμίσεις του νέου νόμου για την υγεία», τονίζει η επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου.

Την εκτίμηση αυτή, επισημαίνει στη συνέχεια, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα μαζικές κινητοποιήσεις με προοπτική κλιμάκωσής τους.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ανάγκη τάχιστης εμπέδωσης του κλίματος πειθάρχησης στους υγειονομικούς αφού με τον συγκεκριμένο νόμο, εκτός των άλλων, αλλάζουν άρδην οι διοικητικοί θεσμοί των νοσοκομείων και αντικαθίστανται με μάνατζερ και διοικητές- γενικούς άρχοντες, χωρίς την ελάχιστη συμμετοχή των εργαζομένων στα νοσοκομεία», υπογραμμίζει στη συνέχεια.

Την αλληλεγγύη της στους διωκόμενους γιατρούς εκφράζει και η ΕΙΝΑΠ, η οποία - τονίζεται στην ανακοίνωσή της - θα προχωρήσει σε κάθε είδους αγωνιστική ή νομική ενέργεια χρειαστεί για την ανάκληση των ποινών. Ταυτόχρονα, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να πρωτοστατήσουν στην ανάπτυξη ενός κινήματος για όλο το λαό για την ανατροπή του αντι-ΕΣΥ νόμου και την ανάπτυξη της δημόσιας υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ