Κυριακή 21 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
Λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης

Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, διαμόρφωσε έναν κρατικό προϋπολογισμό προς όφελος των μονοπωλίων, τονίζει το ΚΚΕ. Αυτός ο δρόμος που καταδικάζει το λαό οριστικά στη φτώχεια είναι μονόδρομος μόνο για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά λαϊκή θυσία δε θα πιάσει τόπο γιατί για την κρίση και το έλλειμμα ευθύνονται η υψηλή κερδοφορία, τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου. Καμία ανοχή, καμία συναίνεση. Εδώ και τώρα πρέπει να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας. Για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Ο φετινός Γενικός Κρατικός Προϋπολογισμός δεν αποτελεί απλά μηχανισμό συμπληρωματικής εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων προς όφελος των μονοπωλίων, αναφέρει το ΠΑΜΕ. Αποτελεί το κύριο εργαλείο που επιβάλλει μια πρωτοφανή ληστεία σε βάρος των εργαζομένων και όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στο όνομα της κρίσης, των ελλειμμάτων, του μνημονίου, που το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης δημιούργησαν και αξιοποιούν σήμερα για να αυξήσουν και να εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που καταδικάζονται και από αυτόν τον προϋπολογισμό, σήμερα, μετά και από την πρόσφατη καταδικαστική λαϊκή ψήφο τους στις αντιλαϊκές πολιτικές, είναι άμεση ανάγκη να μετατρέψουν αυτή την ψήφο τους και την οργή τους σε ανατρεπτικούς αγώνες μέσα από την κοινωνική τους συμμαχία. Το ΠΑΜΕ, μαζί και με τις άλλες ταξικές συσπειρώσεις των αγροτών, των ΕΒΕ, των σπουδαστών και της νεολαίας, των γυναικών πρωτοστατεί και το επόμενο διάστημα θα πάρει ανάλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ θα οδηγήσει σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, παραπέρα μείωση των αποδοχών των εργαζομένων με την κατάργηση επιδομάτων, κάτι που θα έχει άμεσα αντίκτυπο και στο εισόδημα των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, τονίζει η ΠΑΣΕΒΕ.

Την ίδια στιγμή που οδηγούν την πλειοψηφία των μικρών επαγγελματιών - βιοτεχνών - εμπόρων στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και την ανεργία, προχωρούν στην προκλητική μείωση των φορολογικών συντελεστών των μεγάλων επιχειρήσεων, δίνουν νέα κίνητρα μέσω του αναπτυξιακού νόμου και χαρίζουν τις ασφαλιστικές εισφορές στους μεγαλοεργοδότες. Με τη λεγόμενη απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων παραδίδουν ολόκληρους κλάδους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Ο λαός δεν πρέπει να αυτοχειριαστεί. Ούτε συναίνεση, ούτε ανοχή.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα, όλους τους συναδέλφους, να σταθούν απέναντι στην πολιτική που μας αφανίζει, με τη συμμετοχή στα σωματεία και σε σύγκρουση με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ να προβάλουμε και να διεκδικήσουμε μέτρα που θα μας επιτρέψουν να κρατήσουμε τη δουλειά μας. Η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική δεν πρέπει να περάσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ