Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Κινητοποίηση έξω από τη «Βιοκεράλ»

Σε αποκλεισμό της εισόδου της κεραμαποιίας «Βιοκεράλ», προχωρούν σήμερα στις 11 το πρωϊ, κάτοικοι και φορείς της Λάρισας και του Ομορφοχωρίου, οι οποίοι καταγγέλλουν τη χρήση επικίνδυνης για τη δημόσια υγεία, καύσιμης ύλης. Η κινητοποίηση γίνεται, με αφορμή τη νέα πυρκαγιά που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου, επιβαρύνοντας έντονα την ατμόσφαιρα της περιοχής. Υπενθυμίζουμε ότι φωτιά στον ίδιο χώρο είχε ξεσπάσει και τον περασμένο Φλεβάρη, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Η εκδήλωση της πυρκαγιάς δημιούργησε υπόνοιες ότι το εργοστάσιο εξακολουθεί να λειτουργεί, παρά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του, που πήρε τον περασμένο Αύγουστο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι η κεραμοποιία «Βιοκεράλ» εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη, σε πολύ μικρή απόσταση, μάλιστα, από κατοικημένες περιοχές, το τοξικό υλικό πετ-κοκ, που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και καρκίνο, με την άδεια του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και με την ανοχή των τοπικών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ