Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Τραγωδία με 4 νεκρούς μετανάστες

Πολύ συχνά η προσπάθεια των κυνηγημένων μεταναστών να πάνε σε μια άλλη χώρα, τους στοιχίζει ακόμα και τη ζωή τους...

Eurokinissi

Πολύ συχνά η προσπάθεια των κυνηγημένων μεταναστών να πάνε σε μια άλλη χώρα, τους στοιχίζει ακόμα και τη ζωή τους...
Σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στον Εθνικό Δρόμο Αντιρρίου - Ιωαννίνων - κοντά στο νεκροταφείο της Αμφιλοχίας - στο οποίο είχαν καταφύγει με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας ή της Ηγουμενίτσας, άφησαν την τελευταία τους πνοή «ξυλιασμένοι» από την παγωνιά, 4 μετανάστες ασιατικής καταγωγής. Περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία για την παρουσία του εγκαταλειμμένου οχήματος και χτες το πρωί οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο. Εκεί, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα με τους 4 μετανάστες, παγωμένους και αγνώριστους από την σήψη μέσα στα ξύλα που μετέφερε το φορτηγό.

Τα πτώματα των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν για νεκροψία στην Πάτρα προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, ωστόσο η εκτεταμένη σήψη στην οποία βρέθηκαν, δείχνει ότι έμειναν εγκαταλειμμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στα ειδικές διαμορφωμένες κρύπτες του φορτηγού. Ο οδηγός του φορτηγού που αναζητείται από την Ασφάλεια φαίνεται πως εγκατέλειψε το φορτηγό όταν αντιλήφθηκε πως οι κρυμμένοι μετανάστες ξεψύχησαν από την παγωνιά.

Το όχημα έχει μεταφερθεί πλέον στο λιμάνι της Αμφιλοχίας, όπου συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχουν κι άλλοι νεκροί μετανάστες σε κάποια από τις επιπλέον πέντε κρύπτες που εντοπίστηκαν.

Κύκλωμα δουλεμπόρων

Κύκλωμα διακινητών που προωθούσε μετανάστες χωρίς χαρτιά από την Ελλάδα στην Ιταλία εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Συγκεκριμένα, προχθές το απόγευμα συνελήφθησαν στο 33ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθήνας - Σουνίου τρεις Αφγανοί. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένη εγκληματική οργάνωση διακίνησης μεταναστών χωρίς χαρτιά, καθώς και 27 ομοεθνείς τους, από τους οποίους επτά ανήλικοι, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.

Οι τρεις πρώτοι προωθούσαν συστηματικά συμπατριώτες τους, τους οποίους μετέφεραν σε παραλιακά σημεία της Αττικής και από κει τους παραλάμβανε σκάφος για να τους μεταφέρει στην Ιταλία. Ως αμοιβή οι διακινητές ελάμβαναν 4.000 ευρώ από τον καθένα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία ΙΧ αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταφέρει τους 27 μετανάστες, τρία κινητά τηλέφωνα, 1.122 ευρώ και 186 δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ