Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποιήσεις για κατάργηση όλων των διοδίων

Την έντονη λαϊκή αντίδραση προκαλούν οι νέες προκλητικές αυξήσεις στα χαράτσια των διοδίων και η προσθήκη νέων σταθμών είσπραξης που ενισχύουν την κερδοφορία λίγων μονοπωλιακών ομίλων, ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και της ΜΑΣ διοργανώνουν κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων.

Με το σύνθημα - αίτημα «όχι σε όλα τα διόδια, να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης που υλοποιούνται κατ' εντολήν της ΕΕ - Σύγχρονοι, ασφαλείς δρόμοι χωρίς διόδια για το λαό», εργαζόμενοι, αγρότες, ταξικά, εργατικά σωματεία, μέλη του ΠΑΜΕ της ΠΑΣΥ, εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί και νεολαίοι του ΜΑΣ - που έχουν δημιουργήσει Επιτροπή Αγώνα για την κατάργηση των διοδίων - απέκλεισαν χτες τα μεσάνυχτα το νέο σταθμό διοδίων που μπήκε σε λειτουργία στην Αγία Τριάδα Μώλου, πριν από τη Λαμία.

Οι διαδηλωτές στις 12 τα μεσάνυχτα σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων, αφήνοντας οχήματα και μηχανές να περνούν ελεύθερα από το σημείο. Παράλληλα, με την ανακοίνωση που μοίραζαν καλούσαν τους διερχόμενους οδηγούς να συμμετέχουν στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία.

Στα Γιάννενα

Tην κατάργηση όλων των διοδίων, απαίτησε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Ιωαννιτών και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Τάκης Τασιούλας, με αφορμή την επιβολή διοδίων το επόμενο τρίμηνο στο Δροσοχώρι και στην Ηγουμενίτσα.

« Ολα τα μεγάλα έργα, σημείωσε ανήκουν στο λαό, είναι λαϊκή περιουσία γιατί φτιάχτηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Η λαϊκή περιουσία, ούτε πουλιέται, ούτε παραχωρείται στο μεγάλο κεφάλαιο. Οι οδικοί άξονες χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν με τη φορολογία, τον ιδρώτα και το αίμα εκατοντάδων εργατών μέσα σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας. Το κεφάλαιο, οι διάφοροι όμιλοι μεγαλοεργολάβων που θησαύρισαν από την κατασκευή τους τώρα θα θησαυρίζουν για δεκαετίες από τη χρήση τους, από τις συνεχείς αυξήσεις που επιβάλλουν, ενώ το λαϊκό εισόδημα μειώνεται συνεχώς, η ανεργία στην περιοχή μας αυξάνεται».

Κάλεσε τους εργαζόμενους και το λαό να αντιπαλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές αυτή την πολιτική χαρατσώματος, παράδοσης της λαϊκής περιουσίας στους επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ